KPSS'de netlerim eksik geldi diyenler ne yapmalı?

Her yıl olduğu gibi 2009 yılı KPSS sınavı sonrasında da bazı adaylar, KPSS sınavı sırasında işaretlediğini düşündüğü net sayısından daha az net geldiğini iddia etmiştir. Bu iddialar 2007 yılından bu yana gündeme gelmektedir. Ancak resmi olarak bize ulaşan bir sonuç bulunmamaktadır. Ancak tüm bunlara karşın dava yoluna başvurmaksızın, maksimum 2 ay içerisinde bir sonuç elde etmek isteyenler için yol gösterici bir açıklama yayınlıyoruz.

2007 yılında memurlar.net tarafından yapılan haber
2008 yılında memurlar.net tarafından yapılan haber
KPSS'de skandal iddia'ya ÖSYM ne dedi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4982 sayılı Kanun, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu olarak bilinmektedir. Bu Kanun, başvuru sahiplerine bir kamu kurumunun elinde bulunan bir bilgi veya belgeyi isteme hakkı sağlamaktadır. KPSS'ye giren adaylar da şu an, sınav cevap kağıtlarının bir örneğini görerek sonuçları karşılaştırmak istemektedir, zira optik okuyucunun yanlış okuduğunu iddia etmektedirler. Bu nedenle öncelikle sınav cevap kağıdının bir örneği alınmalıdır.

Bunun için bilgi edinme hakkı kapsamında yazılı olarak ÖSYM'ye başvurulmalı ve sınav cevap kağıdının bir örneği istenmelidi.

ÖRNEK DİLEKÇE ŞU ŞEKİLDEDİR:

Başvuru Sahibinin Adı ve Soyadı: ....

Oturma Yeri veya İşyeri: ......

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No: .....

İmzası: .....

İstenen bilgi veya belgeler: 2009 yılı KPSS sınavının Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonraki tüm oturumlara katıldım. 4982 sayılı Kanunun 10. maddesinin ilk fıkrasında "Kurum ve kuruluşlar, başvuru sahibine istenen belgenin onaylı bir kopyasını verirler" hükmü ve 11. maddesinin ilk fıkrasında "Kurum ve kuruluşlar, başvuru üzerine istenen bilgi veya belgeye erişimi onbeş iş günü içinde sağlarlar" hükmü yer almaktadır.

Bu Kanun hükümleri çerçevesinde katılmış olduğum oturumlarda, doğru cevapları işaretlediğim "cevap kağıtlarının" bir örneğinin, 15 işgünü içinde, tarafıma gönderilmesi hususunda gereğini arz ederim.

ÖSYM VERMEYİNCE NE YAPILMALIDIR

ÖSYM büyük bir ihtimalle sınav cevap kağıdının bir örneğini vermeyecektir. Bu halde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edilmelidir. Kurula başvuru gerekli bilgiler için tıklayınız.

Kurula başvururken, ÖSYM'ye yaptığınız başvurunun bir örneği, ÖSYM'nin cevabı ve sizin itiraz dilekçeniz olmalıdır. ÖSYM'nin cevabının kişiye ulaşmasından itibaren 15 gün içinde Kuruula başvuru yapılmalıdır. Kurul kendisine yapılan başvuruları 30 işgünü içinde karar bağlamaktadır.

Genel olarak Kurul bu yönde yapılan başvuruları olumlu sonuçlandırmakta ve kurul kararı sonrasında "sınav cevap kağıdının" bir örneği alınabilmektedir.

Yukarıdaki itiraz mekanizması sonrasında sınav cevap kağıtlarını alan adaylar yapacakları kontrol sonrasında ÖSYM'ye gerekçeli bir şekilde itiraz edip gelen cevaba göre dava açabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber