'Köy imamı zekat ve fitre topluyor' iddiası yalanlandı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Alagöz köyünde imam hatip olarak görev yapan Mehmet Erbay'ın, köylülerden zarfla fitre ve zekat topladığı yönündeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Erbay, bir yerel ajans tarafından servis edilen haberde yer alan ifadelerin gerçek olmadığını, kendisinin ve ailesinin zan altında bırakılmaya çalışıldığını söyledi. Kesinlikle hiçbir şekilde zarf dağıtmadığını, bunun kanunen de zaten mümkün olmadığını belirten Erbay, ?Köylü fitre ve zekatlarını nereye vereceklerini zaman zaman bize sormaktadır. Biz de nereye verileceği yönünde yönlendirmeler yapıyoruz. Onun dışında ellerine zarf verip, para toplama diye bir şey söz konusu olamaz. Haberde eşimin de ismi geçiyor. Eşim köydeki kadınlarla yakından ilgilenmekte. Müftülüğümüzün izniyle zaman zaman köydeki kadınlara Kur'an dersleri vermektedir. Kadınlardan soranlar olmuş o da birkaç fakir öğrencinin her yıl ihtiyaçlarını karşıladığını, buraya vermek isteyenler için zarf verebileceğini söylemiş." diye konuştu.

İmamın eşi Gönül Erbay, köy halkının fitre ve zekatlarını kendilerine vermek istediğini; ancak bunu kabul etmediklerini ifade etti. Bunun yerine ilçede kalan yardıma muhtaç öğrencilere destek olunabileceğini söylediğini belirten Erbay, zarf verdiğini ve isterlerse öğrencilere ulaştırabileceğini belirtti.

Köy sakinlerinden Hafize Kormaz (37), ?Gönül Hanım öğrencilere yardım için bize zarf verdi. Biz zekatımızı, fitremizi imama vermek istedik, kabul etmedi. İlçede okuyan yardıma muhtaç öğrencilere verilmesi konusunda bize yardımcı oldu.? dedi.

Fehmi Dağlı (64) da hoca ve ailesinin her şeyine kefil olduğunu belirterek, ?Hocamızın ve eşinin arkasındayız, her yerde de savunuruz. Yapılan haberler asılsızdır, iftiradır. Köyümüzden böyle bir haber çıktığı için çok üzüntülüyüz.? diye konuştu.

Ummuhan Adlı (41) şunları söyledi: ?Biz yıllardır öğrencilere az da olsa maddi yardımda bulunuyoruz. Bu vesileyle onlara yardımcı oluyoruz. Bu haberlerden dolayı çok üzüntülüyüz.?

Yardım eli uzatılan İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi A. Karaca (18), Gönül Erbay'ın kendilerine zaman zaman yardımda bulunulduğunu, bu tür haberlere üzüldüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber