Yüksekokul açılınca ikiye katlayan kiraları müftülüğe şikayet edecekler

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde açılan meslek yüksekokulu, konut kiralarını ikiye katlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve hayvancılıkla geçinip, köyleri dahil yaklaşık 14 bin 500 nüfusu bulunan ilçedeki durumu 'spekülatif bir şişme' olarak değerlendiren Gümüşhacıköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Reha Özder, çözüm bulmak için müftülükten yardım isteyeceklerini söyledi.

İlçeye Amasya Üniversitesi'ne bağlı bir meslek yüksek okulu kazandırıldığını ve geçen yıl açılan 'Genel yönetimler' ve 'Menkul kıymetler sermaye piyasası' adlı 2 programda 70 öğrencisi bulunan okula yeni akademik yılda açılacak 2 yeni programla öğrenci sayısının 290'a ulaşmasını beklediklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Özder, "En kötü olumsuz gelişme olarak öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin ev ve barınmayla ilgili sıkıntıları oluşmaya başladı. Ev kiraları ciddi şekilde artış gösterdi. Sobalı evler 300'e, kaloriferli evler 600 gibi fiyatlara kiralanmaya başlandı. 80 dairelik bir sitenin ev kiraları 250 lira, 300 lira civarında iken 500'ün, 600'ün üzerine çıkmış durumda" dedi.

İHA muhabirine yaptığı açıklamada kendisinin de Gümüşhacıköylü olduğunu anlatan Özder,

"Bindiğimiz dalı kesmeyelim. Çünkü öğrenci bir şekilde artık bunu biliyor, öğreniyor. Bu bir şekilde bize geri dönebilir öğrenci gelmeyebilir. Spekülatif bir şişme olduğunu düşünüyoruz. Öğrenciler, kredi yurtlara vesaire gibi yerlere teveccüh edebilirler bu da Gümüşhacıköy için olumsuz olur" diye konuştu.

İlçede 40 kişilik bir yurt olduğunu, ayrıca 80 kişilik yurdun da kısa sürede hizmete gireceğine değinen Özder, "Öğrencilerimizin büyük bir kısmı evde kalmak istiyorlar. Ama bu evler muhtemelen sobalı, çokta lüks olmayan evler. Kirası 50-100 lira olan evler, şimdi 250 - 300 gibi rakamlar istenince öğrenciler de otomatikman 20 kilometre mesafedeki komşu ilçe Merzifon'a gidecekler" şeklinde konuştu.

İlçedeki yöneticilerle yaptıkları sohbette eskiden soğanların muhafaza edildiği depoların kafeteryaya dönüştüğünü öğrendiklerine işaret eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da ilçede bir dönüşüm olduğunu, bu durumun da öğrencilerin aleyhine olmaması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber