Osmaniye'ye 10 bin mültecinin kalacağı çadır kent kuruluyor

Suriye'deki olaylardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye sığınan ve buradan Osmaniye'ye getirilerek öğrenci yurtlarına yerleştirilen mülteciler için Cevdetiye beldesinde çadır kent kuruluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi'ndeki İl Özel İdaresine ait 249 dönüm araziye kurulacak çadır kent için arazideki çalışmalar hızla devam ediyor. 10 bin kişi kapasiteli kurulacak çadır kentin alt yapı çalışmalarını sürdüren şirket sahibi İsa Keleş, 5 gün önce çalışmalara başladıklarını ve 1 Eylül'e kadar su ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanacağını ifade etti.

Çadır kentin 4 ayrı mahalleden oluşacağını, her mahallede yemekhane, çocuk parkı, çamaşırhane, tuvalet ve banyoların yer alacağı belirtilirken, sağlık ve güvenlik için de gerekli yapıların kurulacağı vurgulandı.

OSMANİYE'YE GELEN SURİYELİ SAYISI BİN 322 OLDU

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmaniye'ye gelen ve yurtlara yerleştirilen Suriyeli sayısı bin 322'ye ulaştı.

BELDE SAKİNLERİ KURULACAK ÇADIR KENTİ İSTEMİYOR

Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, çadır kentin beldenin mera alanına kurulduğunu belirterek, ?Cevdetiye halkı bunların gelmesini istemiyor. Çünkü sınırlı bir mera alanımız var, oraya da çadır kent kuruluyor. Hayvancılık yapıyoruz. Halkın istememesine rağmen buraya çadır kent yapılıyor. Çadır kentin çalışması sürerken belediyemize Tarım Müdürlüğü'nden yazı geldi. Çadır kenti isteyip istemediğimize dair. Çalışmalar bu noktaya geldikten sonra halka sormanın ne anlamı var anlayamadık.? diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber