Bakan Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yayınlanan kararnamenin detaylarını açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak akaryakıt ile mücadelenin arttığını vurgulayan Hayati Yazıcı, bu minvalde vergilendirme önlemi alındığını belirtti.

Yazıcı, standart depo kapsamında ayda ancak 4 defa standart depo doldurularak ülkeye giriş yapılabileceğini bildirdi. 4'ten fazla yurt dışına çıkış yapanların ülkeye döndüklerinde araçların depolarındaki akaryakıtın vergisini ödeyeceklerini kaydetti. Akaryakıtın Türkiye girişinden tüketiciye kadar gelişinin online şekilde takip edileceğini dile getiren Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı önleme koordinasyon kurulunun ilk kez eylülde toplanacağını duyurdu. Kurul bakanlardan oluşacak.

2006'dan bu yana Türkiye'nin ekonomik alanda önemli sorunlarından birisini teşkil eden akaryakıt ürünlerini kaçakçılığıyla alakalı özel bir mücadele sürdürüldüğünden söz eden Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığını önlemeye yönelik yeni tedbirler hakkına bilgi verdi.

Standart depo kapsamında vatandaşların yurda girerken kullandıkları araçlarının standart depolarının alacağı miktarda akaryakıtı Türkiye'ye getirdiklerine işaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı, ?Özellikle Doğu'da ve Güneydoğu'da hemen hemen her gün hatta birden fazla giriş çıkışlar oluyordu. Bu yöntemle Türkiye'ye akaryakıt vergisiz getirildiğini gördük. Bu alanda bakanlık olarak yeniden düzenledik.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber