Başbakan Erdoğan belediye başkanı iken, memurlarıyla denge sözleşmesi yapmış

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyelerde çalışan memurların zam açıkları 'Sosyal Denge Sözleşmesi'yle kapatılmaya çalışılıyor Bem-Bir-Sen Başkanı Turbay, yaklaşık 300 civarında belediye ile sözleşme imzaladıklarını söyledi

HÜKÜMET ile memur sendikaları arasındaki zorlu pazarlık süreci, birbiri ardına yapılan sert açıklamalarla tıkanma noktasına geldi. Önerilen zam oranlarını beğenmeyen memurlar, bir taraftan da alternatif yollar aramaya başladı. Bu çerçevede, özellikle belediyelerde çalışan memurların açıkları 'Sosyal Denge Sözleşmesi'yle kapatılmaya çalışılıyor.

İlgili sendikalar ile belediyelerin görüşmeleri sonucu imzalanan 'Sosyal Denge Sözleşmesi'yle, zamlar konusunda hükümetten umduğunu bulamayan memura ek imkan oluşturuluyor. Yerel yönetimlerin mali özerkliğinin buna imkan verdiğini belirten yetkililer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken memurlarına sosyal ve ekonomik yardımda bulunduğunu hatırlatıyorlar.

Başkanlık dönemi

Memur Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) da yerel yönetimlerle sözleşme görüşmelerini sürdürüyor. Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, hükümetle 'toplu sözleşme' yerine 'toplu görüşme' masasına oturabilen memurların, belediyelerde nasıl böyle bir sözleşmeye imza attığını anlattı. Turbay 'Belediyelerin çalışanlarına sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için imkanları ölçüsünde yardımda bulunmaları uluslararası sözleşmeler dahilinde mümkündür. Bu Anayasa'nın 90. maddesi ile de güvence altına alınmıştır' dedi. Şu ana kadar yaklaşık 300 civarında belediye ile Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladıklarını söyleyen Turbay, diğer belediyelerle de görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladıkları tüm belediyelerdeki personelin bu yardımlardan faydalandığını anlatan Turbay, 'Amacımız üyelerimizin mağduriyetini gidermek. Sayın Başbakan da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde memurlarına sosyal ve ekonomik yardımlarda bulunmuştu' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber