Suriyeliler okullar açılmadan çadır kente taşınacak

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, merkez Cevdetiye beldesinde Suriyeli mülteciler için yapımı devam eden çadırkentte incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Celalettin Cerrah, Osmaniye'deki yükseköğretim ve lise öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyelilerin, eğitim öğretim yılı başlamadan Cevdetiye'de yapılan çadır kente taşınacağını söyledi.

Çadırların ve prefabrik binaların büyük çoğunluğunun kurulduğunu söyleyen Vali Cerrah, "Burada barınacak olan kişilerin su, elektrik ihtiyaçları ve kanalizasyonla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Büyük bir ihtimalle eylül ayının ortalarında, yani önümüzdeki hafta içinde biteceğini tahmin ediyorum." dedi.

Çadır kentte bazı eksiklerin olduğunu ifade eden Cerrah, 5 mahalle kurduklarını ve her mahallede belirli sayıda parselleri olduklarını dile getirdi. Cerrah şöyle devam etti: "Parseller 50'şer ve 60'şar çadırlık. Her parselde çocuklar için oyun salonları var. En önemli konu elektrik trafoları. Onların gelmesini bekliyoruz. Yer altı kablolarının döşenmesi lazım. Bu kabloları şu anda fabrikalardan temin etmeye çalışıyoruz. Fabrikaları çok sıkıştırmamıza rağmen bunların tamamının bitmesi ancak eylül ayının ortalarını bulacaktır. Ayrıca prefabrik yapıların gelmesi, onların kurulması zaman alıyor. Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Okullar açılmadan yurtların boşaltılması lazım. 2012?2013 eğitim öğretim yılı başlamadan çadır kente nakiller yapılacak. Orada temizlik işlerimiz var. Okullar açılmadan bu işleri bitireceğiz." diye konuştu.

Osmaniye'deki yurtlarda şu anda toplam bin 442 Suriyeli sığınmacının bulunduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber