Okula yeni başlayacak çocukların ailelerine büyük görev düşüyor

Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doktor Hüsnü Menteşoğlu, okula yeni başlayacak çocukların ailelerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 23:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullar açılmadan önce, okula yeni başlayacak çocuklara, okulun ne kadar güzel bir yer olduğunun, tehlikesiz, güvenli ve yararlı bir yer olduğunun empoze edilmesi gerektiğini belirten Menteşoğlu, ailelere çocuklarına güzel okul anılarını anlatarak okula gitmeye özendirmelerini tavsiye etti. Çocukların okula isteyerek gitmesinin önemli olduğunu belirten Menteşoğlu,

"Çocuğun okula gitmesinin, çocuğun büyüdüğü anlamına geleceği vurgulanmalıdır. Çocukla birlikte çarşıya çıkıp okul alışverişi yapmak, kalemler, silgiler almak çocuğa haz verir ve okul korkusunu yenmesinde büyük rol oynar. Çocuğun okula gitmesinin çok bağımlı olduğu annesini ve evini kaybetmesi anlamına gelmediği anlatılmalıdır. Çocuk suçlanmamalı, zorlayıcı ve sert davranılmamalı, korkutulmamalı, tehdit edilmemelidir" dedi. Okula gitme konusunda anne ve babanın farklı fikirde olmasının çocuğun üzerinde olumsuz etkiler bırakabileceğini kaydeden Menteşoğlu, "Anne ve baba aynı frekansta ve kararlı olmalıdır. Örneğin anne çocuğun kesinlikle okula gitmesini isterken, baba bu sene gitmesin dememelidir. Eğer anne çok fevri ve duygusalsa çocuğa ilk hafta okula giderken babası eşlik etmelidir. Anne babanın çocuğun okula gitmesi konusunda kararlı olması en önemli noktadır. Çocuğu başka çocuklarla kıyaslamak çocuğun psikolojisi için çok yanlış bir davranıştır. Ayrıca okula gitmek istemeyen çocukların aileleri öğretmenlerle de iş birliği yaparak çocuğa okulu sevdirme konusunda yardım alabilir. Tüm bunlara rağmen okul fobisi bir haftadan uzun sürüyorsa aileler bir psikologdan veya psikiyatri uzmanlarından destek alabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber