Sağlık çalışanları ünvan değişikliği sınavı 2013'te yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI MÜJDESİ

Sağlık-Sen GenelBaşkanı Metin Memiş ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan SağlıkBakanı Recep Akdağ, Sağlık-Sen'in, ?Unvan değişikliği? sınavının yapılması talebine ilişkin, sınavın 2013'te yapılacağı müjdesini verdi.

Sağlık-Sen: Çalışanın Emeğine Önem Verilmeli

25-26 Ağustos 2012 tarihindegerçekleştirilen Sağlık-Sen Olağanüstü Genel Kurulu sonucunda yeniden GenelBaşkan seçilen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yeni yönetim kuruluüyeleri ile birlikte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı ziyaret etti. BakanAkdağ'ın "Hayırlı Olsun" temennisinde bulunduğu görüşmede sağlıkçalışanlarının sorunları ve talepleri de değerlendirildi.

"Sağlık Çalışanları ÇözümBekliyor"

Sağlıkta dönüşüm programıçerçevesinde bakıldığında yeni teşkilat yasasının çalışanlar açısından pek çoksorunu beraberinde getirdiğini dile getiren Genel Başkan Metin Memiş sağlıkçalışanlarının politika belirleyicilerden bir an önce bu sorunlara çözümgetirmesini beklediklerini ifade etti. Konuyla ilgili sahadan kendilerine yasaile ilgili sorunlar ve taleplerin geldiğini belirten Memiş, bu talepleri BakanAkdağ'a iletti.

"Çalışanın Emeğine ÖnemVerilmeli"

Bugüne kadar Kamu HastaneBirlikleri'nde oluşabilecek sorunları bir çok kez dile getirdiklerini belirtenGenel Başkan Metin Memiş, emeğin değer olarak görülmediği hiçbir sisteminbaşarılı olamayacağını söyledi. Şu andaki sistemde böyle bir anlayışın hakimolduğunu kaydeden Memiş, çalışanların motivasyonunu sağlayacak, geçmişten geleneşitsizlikleri giderecek bir iradenin ortaya konulmasını önemsediklerinisöyledi.

Kamu çalışanlarının beklediği ikincil mevzuatın biran önce çıkarılmasıgerektiğini belirten Memiş ancak bu mevzuatın çalışanların karşısına sorunlaryumağı şeklinde çıkartılmaması gerektiğini kaydetti.

Metin Memiş, BakanAkdağ'dan ?Unvandeğişikliği? sınavınınyapılmasını da talep etti.

Bakan Akdağ: "SunulanÖneri ve Talepler Bizim İçin Önemli"

Sağlık çalışanlarının beklentilerinin ve onların sesini duyuran yetkili sendikaSağlık-Sen'in görüş ve taleplerini her zaman önemsediğini belirten SağlıkBakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bunların dikkatle inceleneceğini söyledi. Sağlıkçalışanlarının sosyal ve ekonomik hayatlarını en iyi şartlarda yaşamaları içinkendilerine gelen her türlü öneriyi titizlikle incelediklerini belirten Akdağ,bu kapsamda Sağlık-Sen'in sunduğu öneri ve talepleri olumlu bulduğunu sözlerineekledi.

Ayrıca Bakan Akdağ, Sağlık-SenGenel Başkanı Metin Memiş'in ?Unvandeğişikliği? sınavınınyapılması yönündeki talebiyle ilgili olarak da sınavın 2013 yılı içindeyapılacağının müjdesini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber