Kredi kartı dolandırıcılarına darbe: 6 gözaltı

İstanbul bilişim polisi tarafından düzenlenen operasyonda, banka ve kredi kartlarını kopyalayıp dolandırıcılık yapan 6 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 aylık teknik takip sonucu bazı kişilerin banka ATM'lerine düzenek kurduklarını tespit etti. Şüphelilerin bu yöntemle müşterilerin bilgilerini çaldıkları, oluşturdukları yeni kartlarla dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Bu bilgiler ışığında operasyon düzenleyen bilişim polisi, örgüt lideri E.S. ?nin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bir çok kişiye ait kart bilgilerinin bulunduğu dizüstü bilgisayarlar, flash bellekler ve hard diskler ile kart kopyalamaya yarayan encoder cihazı, sahte kartlar, 1 adet sahte kimlik ve kamera düzenekleri ele geçirildi.

Zanlıların, vatandaşların bilgisayarlarına bir takım zararlı yazılımlarla uzaktan erişerek kart bilgilerini aldıkları, bu bilgilerle vatandaşların hesaplarındaki paraları, açılan hesaplara havale ve EFT yöntemiyle gönderdikleri de belirtildi.

Gözaltına alınan 6 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber