Yıllarca bekledikleri yolu bir günde kaybettiler

Adana'da genişletme ve asfaltlama çalışması yapılarak sona yaklaşılan Karataş yolunda, yüksek kodlu asfaltlama nedeniyle projede geriye dönüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Yüreğir ilçesindeki Karataş Yolu'nda Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan genişletme ve asfaltlama çalışmasında yolun bir şeridinin diğer şeridine göre yüksek yapılması esnafın tepkisine neden oldu. Esnaf, yağmur sularının iş yerlerine dolması endişesi ile şikayetlerde bulundu. Bunun üzerine Yüreğir Belediyesi devreye girdi. İlçe belediyesine ait iş makinaları, yüksek kodlu yolun zeminini düşürmek için yaklaşık bir hafta önce yapılan asfaltı kazımaya başladı.

Esnaflar, yolun genişletilmesi ve asfaltlanması için uzun yıllar beklediklerini ancak yapılan yanlış çalışma nedeniyle tekrar başa döndüklerini söyledi. Esnaf Kenan Bayakı, Karataş yolunun Adana'nın en işlek yollarından biri olduğunu belirterek, yolun yüksek yapılmasının hem esnafı hem de yolu kullanan araç sürücülerini mağdur ettiğini söyledi. Yüreğir Kaymakamlığı ve Adana Devlet Hastanesi'nin Karataş yolu üzerinde bulunduğunu, birçok köye ve denize kıyısı bulunan ilçelere bu yolla ulaşımın sağlandığını ifade eden Bayakı, şöyle devam etti:

?Bu yolun 25 yıldır yapılacağı söyleniyor. 25 seneden sonra buranın projesini çizilip, yol düzenlemesi yapılıyor ama 40-60 santimetre kadar yüksek yapılıyor. Buradaki bütün dükkanların zemininden yüksek yapılıyor. Yıllarca buranın projesi için geliyorlar ölçüp, biçiyorlar. Daha önceden bu dükkanları görmediniz mi? Uzun zaman sonra buraya asfalt yaptılar onu da yanlış yaptılar. Yapılan asfaltı şimdi söküyorlar, sonra yeniden yapacaklar.?

Esnaf Salih Dağlı ise, yaşanan sorunun projenin yanlış hazırlanmasından kaynaklandığını savunarak, şunları söyledi:

?Buradaki esnafın iş yerlerinin aşağıda kalacağını hesap etmeden yapılan bir asfaltlama çalışması. Asfaltlama yapıldıktan sonra iş yerlerinin yağmur suyunun altında kalacağını gördüler. Yanlışın farkına vardılar. Şimdi yeni yapılan, araçların daha üzerinden geçmediği yepyeni olan bir asfaltı tekrar sökerek yol seviyesini, karşı yolun seviyesine düşürecek şekilde bu yolu da aşağıya alacaklar.?

Yüksek yapılan şeridin seviyesinin düşürülmesi için yapılan asfalt kaldırma çalışmasının ardından yolda yeniden asfaltlama yapılacak. Yol çalışması nedeniyle yolun bir şeridi hem gidişe hem de gelişe açık olacak. Bu durumun bir süre daha trafik sıkışıklığına neden olacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber