Bursa'nın en büyük kent parkının inşaatı başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yılı aşkın süredir dolgu ve ağaçlandırma çalışmaları yapılan yaklaşık 500 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı'nın temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Recep Altepe, ?yeniden yeşil Bursa' hedefi doğrultusunda yoğun çaba harcadıklarını belirterek, Beşevler, Hüdavengidar, Zafer, Vakıfköy ve Kurşunlu gibi büyük parklarla 2 milyon metrekare yeşil alanı dönem sonuna kadar Bursa'ya kazandıracaklarını söyledi.

Stadyum alanı ve Mihraplı Parkı ile birlikte yaklaşık bir milyon metrekare alanı Bursa'ya kazandıracak olan projenin temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Hüseyin Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gemlik Belediyesi Başkan Vekili Refik Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olmanın en önemli unsurlarından birinin kişi başına düşen yeşil alan miktarı olduğunu söyledi. Halkın nefes alıp dinlenebileceği, huzur içinde vakit geçirebileceği bir park olarak projelendirilen Hüdavendigar Kent Parkı'nda çalışmaları yaklaşık bir yıl önce başlattıklarını kaydeden Başkan Altepe, yeni stadyum alanından çıkan hafriyat ile dolgu çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Hafriyatın buraya alınması sayesinde inşaat maliyetlerinde önemli bir tasarruf sağlandığını ifade eden Başkan Altepe, ?Yaklaşık 12 milyon TL'lik dolgu masrafından kurtulmuş olduk. Dolgunun tamamlanması ile bölgeye yetişkin ağaçların naklini başlatmıştık. Burası hem Osmangazi hem de Nilüfer ilçelerimizde yaşayan halkımız için önemli bir buluşma merkezi olacak.? dedi.

Bursa'nın yeşil kimliğini yeniden kazanması için tüm imkanları seferber ettiklerini, yıllardır atıl halde duran su deposu alanlarının da park olarak bölgelere kazandırıldığını vurgulayan Başkan Altepe, Beşevler, Hüdavengidar, Zafer, Vakıfköy ve Kurşunlu gibi büyük parklarla 2 milyon metrekare yeşil alanı dönem sonuna kadar Bursa'ya kazandıracaklarını kaydetti. Yaklaşık 500 bin metrekare alanıyla Bursa'nın en büyük kent parkı olan bu bölgenin, sosyal ve sportif aktivite alanları ile yaşayan bir merkez olacağını dile getiren Başkan Altepe, ?Parkın batı kısmı spor, doğu kısmı ise rekreasyonel faaliyet alanı olarak planlandı. Suni gölet, Nilüfer deresi, spor alanları, çocuk oyun alanları, piknik alanları ile Bursa'ya önemli bir değer katacak olan parkımızı önümüzdeki yaz hizmete açmayı hedefliyoruz. Şimdiden bölgemize ve Bursa'ya hayırlı olsun.? diye konuştu.

Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise halkın yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hayata geçirilen bu projeleri çok önemsediğini belirtti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da başlattıkları 1 Milyon Fidan Kampanyası kapsamında 665 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, önümüzdeki yıl Ekim ayına kadar bir milyon hedefine ulaşacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber