Gezici anaokulu yeniden köy yollarında

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte gezici anaokulu da köylerin yolunu tuttu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki köylerde okul öncesi eğitim eksikliğini gidermek için geçen yıl hizmete başlayan gezici anaokulu, yeni dönemle birlikte tekrar eğitime başladı.

Hacivat Karagöz ismi verilen gezici anaokulu, şehir merkezine uzak olan köy ve mahalleleri tek tek dolaşarak minik öğrencilere okul öncesi eğitim veriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak eğitim vermeye devam eden gezici okulun yakıt, şoför ve diğer bakım masrafları Elmadağ Belediyesi tarafından karşılanıyor. Sabah erken saatte hareket eden gezici okul, köylerden topladığı öğrencileri en son noktada bulunan Süleymanlı köyüne getiriyor. Burada çocuklar otobüs içerisinde ders görürken dışarıda da seyyar park alanı hazırlanıyor. Çocuklar, oluşturulan park alanında doyasıya eğleniyor. Öğrenciler böyle bir okulda olmaktan oldukça mutlular hem otobüsle geziyorlar hem de oyunlar oynayarak öğreniyorlar.

Mobil aracın köyleri gezmesinin çok güzel uygulama olduğunu belirten gezici anaokulunda görev yapan öğretmen Cüneyt İlbars, "Mobil aracımız hem okul hem servis, çocuklar eğleniyorlar oyun parkımız var. Öğretmenlerimiz genç nitelikli bu konuda da yine Elmadağ Belediye Başkanımız Gazi Şahin'e teşekkürlerimizi bir borç biliriz." dedi. Öğrenci velileri de uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de "Bizim çok uzakta mahallelerimiz, köylerimiz var. Eğitimin sadece merkezde değil her alanda köyde de kentte de uzak mahallede de ihmal edilmemesi gerekliliği anlayışındayız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber