130 ülkeden 3 milyon öğrenciyle yarışan 126 GVK'li Türkiye'nin gururu oldu

Dünya genelinde 130 ülkeden yaklaşık 3 milyon öğrencinin yarıştığı Cambridge ESOL sınavlarına katılarak sertifika almaya hak kazanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının çeşitli kademelerinde eğitim öğretimlerini sürdüren 126 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cambridge ESOL tarafından öğrencilerin dil seviyesini ölçen bu sınav sonucunda verilen Movers, Flyers ve Ket dil sertifikaları uluslararası arenada önem taşıyor.

2012-2012 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından yeni başarılarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının uluslararası alandaki yeni başarısı Gaziantep kamuoyunun taktirini toplarken Cambridge ESOL sınavlarına katılan ve başarılı olan 126 öğrenci için tören düzenlenerek sertifikaları verildi. 130 ülkeden yaklaşık üç milyon öğrencinin katıldığı sınavda üstün başarı gösteren GKV ilköğretim ve lise öğrencileri sertifika mutluluğunu öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Düzenlenen törene GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel, İlkokul Müdürü Hüseyin Emre, İlköğretim Müdürü Ali Bozgeyik ve çok sayıda davetli katıldı.

Yabancı dil eğitim ve öğretimi alanında GKV Özel Okullarının iddialı bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Dr. Atanur Vergili, ?Teknoloji ve iletişimin baş döndürücü bir hızla gelişip, yaygınlaştığı günümüz dünyasında, uluslar arası ticaret, hukuk, medya, sanat, kültür, müzik ve spor gibi hemen her alanda İngilizce tartışmasız ortak iletişim dili olmuştur. Bu gerçeği yıllar önce öngören Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, her öğrencisinin en az bir yabancı dili mükemmel kullanmasını en temel misyonu olarak kabul etmiştir. GKV'de çağdaş dünyada güç ve kalkınmanın en önemli göstergesi olan yabancı dil eğitimine ayrı bir özen gösteriyoruz. Çok iddialı olduğumuz yabancı dil alanında 4'ü yabancı uyruklu 26 İngilizce ve 4 Almanca olmak üzere toplam 30 öğretmenimizle öğrencilerimize İngilizce ve Almanca eğitimi vermekteyiz. Yabancı dil eğitimimizin düzeyini belirlemek için öğrencilerimizi uluslararası geçerliği olan sınavlara yönlendirmekte ve sertifika almalarını sağlamaktayız. Cambridge ESOL İngilizce sınavları bunların en başında gelmektedir. Okullarımızda 6 yıldır uygulanan ve Avrupa Portfolyosunun önemli bir aşaması olan Cambridge sınavlarına 2012 yılında 5 farklı kategoride 126 öğrencimiz katılmıştır. Bu öğrencilerimiz Cambridge sınavlarında uluslararası bir sınava girme deneyimi kazanarak İngilizce dil düzeylerini belirleyen sertifika almanın yanı sıra çok önemli avantajlar elde etmektedir. Örnek olarak, 2012 Cambridge PET sınavına giren ve Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesini kazanan öğrencimiz Merve Bayram, bu sınavdaki yüksek derecesiyle İngilizce Hazırlık sınıfı muafiyetini kazanmıştır. İngiltere'de bulunan sınav değerlendirme merkezi tarafından GKV öğrencilerinin 2012 Cambridge sınavlarında üstün başarı gösterdiği bildirilmiştir. Cambridge İngilizce sınavlarına giren ve bugün sertifikaları verilecek olan tüm öğrencilerimizin bu başarılarını kutlar ve İngilizceye olan ilgilerinin devamını dilerim? dedi.

1963 yılında Merhum Cemil Alevli tarafından kurulan ve İngilizce ağırlıklı eğitimiyle Türkiye'nin bu alanda ihtiyaç duyduğu bireylerin en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri her yıl uluslar arası geçerliliği olan ve öğrencilerin dil seviyesini belirleyen sınavlara girerek başarıdan başarıya koşuyor. Uluslar arası dil sınavında üstün başarı gösteren öğrencilerin belgeleri GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç.Dr Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel, İlkokul Müdürü Hüseyin Emre, İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik ve GKV İngilizce Zümre Başkanı Sultan Ulu tarafından törenle verildi. Öğrencilerin aldıkları dereceleri bir üst noktaya taşıyabilmek için bu yıl da söz konusu sınavların üst kurlarına katılacakları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber