Vali Bektaş, Kastamonu Doğa ve Kültür Köyü' nü inceledi

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu'da yapımı devam eden Doğa ve Kültür Köyü ile Mahalli Eğitim İdareler Merkezi (MİEM) inceledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Bektaş'a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ile Yol ve Ulaşım Müdürü Ali Yılmaz eşlik etti.

Kastamonu Doğa ve Kültür Köyü Projesinin Merkez Budamış Köyünde 80 bin 274 metrekarelik alana kurulduğunu, şehir merkezine 12 kilometre mesafede bir açık hava müzesi olarak planlandığını aktaran İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, "Burası 2002 yılında 3-4 tane tarihi konak, cami ve değirmen ile kurulmaya başlanmış. 2007 yılından sonra tekrar bir proje hazırlandı. Bu projede İnebolu Evi, Tosya Bağ Evi, Serender, Cide Ahşap Camii, Azdavay Evi, Kuleli Konak, Su Değirmeni, Daday Ahır ve Ağıl, restoran, kafeterya olarak kullanılacak Taş Konak, gölet, kısmi araç yolu ve ara bağlantıları sağlayacak olan yaya yolları, çevre düzenlemesi, taş çevre duvarı, elektrik, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları tamamlandı. En son olarak ta 50 yataklı Doğa Kültür Köyü Otel İnşaatının temeli atıldı. " dedi.

Ardından Kadıdağı'nda bulunan Mahalli İdareler Eğitim Merkezi'ni (MİEM) inceleyen Vali Bektaş, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. 2006 yılında temeli atılan MİEM içersinde 500 kişilik kongre salonu, 200 yataklı iki otel, çalışma alanları, toplantı salonları, sosyal bölümler ve dinlenme alanları yer alıyor. Fakat yüklenici firma ile yaşanan hukuki sorun nedeniyle bu yatırım 6 yıldır atıl durumda bekliyor.

MİEM tesislerini yeniden faaliyete geçirmek için proje hazırladıklarını aktaran Karahasan, "Özellikle sezon başlangıçlarında Spor Kulüplerimizin kamp yapmalarına olanak sağlayacak şekilde dizayn edilmiş bir spor kompleksinin yapılmasını düşünmekteyiz. Bu konu ile ilgili proje bazında çalışmalarımız başlamıştır" diye konuştu.

Her iki tesiste de çeşitli incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş, "Kastamonu için en önemli projelerden biri olan havalimanı bitince bu tesislerin önemi bir kat daha artacaktır. Bugün içinde bulunduğu durumu yerinde inceledik. Tesislerin atıl durumdan kurtulup ekonomiye biran önce kazandırılması gerekiyor. Kastamonu turizmi için burada entegre bir tesis yapılabilir. Özellikle büyük bir otel düşünüyoruz. Biz alt yapısındaki eksiklikleri bitirip oteli yapacak olan yatırımcılara cazip bir proje olarak sunmak istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber