Ek Ders Ücretlerine İlişkin Genelge Ne Zaman Değiştirilecek?

Yüksek lisans yapmış öğretmenlerin ek ders ücretleri, sitemize en sık sorulan sorulardan birisidir. Milli Eğitim Bakanlığı uygulama birliği sağlamak için 1998/127 sayılı genelge yayımlamıştır. Ancak söz konusu bu genelgenin "ilköğretim müfettiş ve yardımcıları ile genel idare hizmetleri sınıfında olup Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında yönetim görevi karşılığı ek ders ücretinden yararlanmakta olanlar ücretleri bakımından bu öğrenimlerinden dolayı % 25 fazla ödemeden yararlanamayacaklardır" hükmü Danıştay tarafından iptal edilmiştir. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Eylül 2005 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11.02.2005 tarihinde yayımlamış olduğumuz haberde yeni bir Danıştay kararı yayımlamıştık. Bu kararda da ilköğretim müfettişlerinin ek ders ücretlerinin %25 fazla ödenmemesi yolundaki işlem hukuka aykırı bulunmuş, bu hukuka aykırık tespit edilirken de ilgili genelgenin 8/c bendini iptal eden Danıştay hükmüne atıfta bulunulmuştu.

1998/127 sayılı Genelgenin 8/c bendi şu şekildedir:

"c) (c) bendinde yer alan ?Alanlarında master derecesini almış olan öğretmenler? ibaresinden, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında öğretmen kadro unvanında bulunanlar anlaşılacaktır. Bu hizmet sınıfında olmakla birlikte öğretmen kadro unvanında görevli olmayan ilköğretim müfettiş ve yardımcıları ile genel idare hizmetleri sınıfında olup Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında yönetim görevi karşılığı ek ders ücretinden yararlanmakta olanlar (öğretmenlere ikinci görev olarak verilen okul müdürü, müdür baş yardımcısı, müdür yardımcısı gibi yöneticilikler hariç) ücretleri bakımından bu öğrenimlerinden dolayı % 25 fazla ödemeden yararlanamayacaklardır."

İşte bu hüküm Danıştay 11.Daire Esas NO :2000/10027, Karar NO:2001/2226 kararı ile iptal edilmişti. Ancak, Bakanlık genelgenin ilgili hükmünde yeni bir düzenleme yapmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber