Devletin üst kademelerini Atatürk düşmanı ilan eden Gürüz, açıklamalarıyla yine gerginlik yarattı.

Haber Giriş : 24 Ekim 2003 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin üst kademelerini Atatürk düşmanı ilan eden Gürüz, açıklamalarıyla yine gerginlik yarattı.

YÖK Başkanı Kemal Gürüz Rektörler Komistesi toplantısı öncesinde yaptığı kısa açıklamada ``Bir yıllık hassasiyetlerini`` ismini vermediği metinlere atıfta bulunarak açıkladı ve ``Atatürkçülüğe yönelik saldırıların hamilerinin devletin üst kademelerinde bulunduğu``nu söyledi

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Rektörle Komitesi toplantısı öncesinde kısa bir açıklama yaptı. Konuşmasında ``YÖK camiasının neden 1 yıldır hassas olduğunu iki örnekle açıklayacığını`` söyleyen Gürüz, isim vermediği iki metinden pasajlar okudu. YÖK Başkanı`nın, yazarını belirtmediği pasajlarda, Din öğretiminin Atatürk ilke ve inkılaplarına dayalı olarak hazırlanmasının mahzurlarından bahsediliyor.

Gürüz`ün zikrettiği diğer metin İslami Hareketler üzerine hazırlanmış olan bir doktora tezi ise. Gürüz`e göre bu tez Hizbu`t-Tahrir örgütüne ithaf edilmiş. Bu tezde, Gürüz`ün beyanına göre; İran İslam Devrimi`ne giden süreçte laik aydınlar ile İslamcı aydınların ittifakı sözkonusu ediliyor ve İslamcılar iktidara geldikten sonra, diğer akımların iktidar dışında bırakılmasının İslam`ın kendisinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Gürüz, bu metinleri yazanların hamilerinin devletin üst kademelerinde olduğunu söyledi ve ``Herkesin kimin ne olduğunu bildiğini`` ve ``Bu anlayışla kesinlikle uzlaşı içine girmeyeceklerini`` kaydetti.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber