Çukurca'da karakola roketli saldırı: 3 şehit/ Video

Haber Giriş : 17 Ekim 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Işıklı Jandarma Karakolu'na ve Gazitepe Üs Bölgesi'ne teröristlerce düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu bildirildi.

Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre, teröristlerce Çukurca'daki Işıklı Jandarma Karakolu ile Gazitepe Üs Bölgesi'ne dün gece ağır silahlar ve roketatarlarla düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışma, sabah erken saatlere kadar devam etti.

Teröristlerin bulunduğu bölgeler, top atışı ve helikopterlerle ateş altına alınırken, Işıklı Jandarma Karakol Komutanlığı ile Gazitepe Üs Bölgesi'ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığı belirtildi.

Çatışmada ayrıca 3 terörist etkisiz hale getirildi. Yaralı askerlerin de bulunduğu öğrenilen çatışmanın ardından bölgede arama tarama faaliyetinin devam ettiği kaydedildi.

ANTALYA'YA ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından iki karakola eş zamanlı ateş açılması ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada ailesi Antalya'da yaşayan Diyarbakırlı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın şehit düştüğü bildirildi. Dün gece Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin Darsinki askeri üs bölgesi ile Irak'ın kuzeyine sıfır noktada bulunan Üzümlü köyü yolunda bulunan Karataş karakoluna eş zamanlı ateş açtıkları, güvenlik güçlerinin açılan ateşe karşılık vermesi ile çatışma çıktığı bildirildi. Çıkan çatışmada Diyarbakırlı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın şehit düştüğü belirtildi.

Şehit er Bülent Yalçın'ın Sinop'taki baba evinde yas var

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan er Bülent Yalçın'ın (21) Sinop'taki baba evinde yas var.

Şehit er Bülent Yalçın'ın Kefeli Mahallesi'ndeki ailesine acı haberi, Sinop Valisi Ahmet Cengiz ile Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Eyüp Aktaş verdi.

Geçimini pazarcılık yaparak sağladığı öğrenilen baba Murat Yalçın, çok üzgün olduğunu belirterek, oğlunun şehit olmasıyla ilgili konuşamayacağını ifade etti.

Şehit babası Murat Yalçın'ı teskin etmeye çalışan Vali Cengiz, ''Acımız büyük, Allah hepimize sabırlar versin'' dedi.

Anne Nevin Yalçın'a ise oğlunun acı haberinin, çalıştığı Sinop Devlet Hastanesi'nde verildiği öğrenildi.

Ailenin tek oğlu, 4 aylık asker olan Bülent Yalçın'ın bekar olduğu ve bir süre de Ayancık Spor Kulübü'nde futbol oynadığı belirtildi.

AA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber