İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP'nin ÖSYM ile ilgili grup önerisi kabul edilmedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda, ''CHP'nin, ÖSYM'nin düzenlediği sınavlardaki usulsüzlükler'' konusunda araştırma önergesinin görüşülmesine ilişkin önerisi kabul edilmedi.

CHP Grubu adına söz alan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ÖSYM'nin artık şaibesiz sınav yapamadığını, bu konuda Meclis'in sorumluluk almasını istedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, insanların hayatlarını ilgilendiren bu sınavların adaletli yapılması gerektiğini kaydederek, ''Sınavı kazanamadıkları için intihar edenler var. Sizleri duyarlılığa davet ediyorum'' dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, ÖSYM'nin, Türkiye'nin güvenilmeyen kurumları arasına girdiğini savundu. Işık, ''Sadece ÖSYM Başkanı'nın elinde olması gereken bir kitapçık internet sitesinde yayımlanıyorsa, bu hırsız ÖSYM'nin içinde demektir'' diye konuştu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, ÖSYM'deki hiçbir konunun soruşturulmadan, üstü örtülerek geçiştirilmediğini ifade etti. Işık, ''ÖSYM, YÖK'e bağlı bir kurum. Sayın Başbakanımız, o dönemdeki Genel Başkanınıza, 'Gelin YÖK'ü ele alalım' dediğinde Genel Başkanınız, 'YÖK'e dokundurtmam' demişti'' ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, AK Parti'nin ÖSYM'ye rejim meselesi olarak baktığını ileri sürdü. Serter, ''Madem ÖSYM'den rahatsızlık duymuyorsunuz o zaman neden bu kurumun araştırılmasına izin vermiyorsunuz. Biliyorsunuz ki kirli işler çıkacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber