MEB Müsteşarı: Bakanlık içerisinde çok önemli zihin dönüşümleri yaşanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 17:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, ''Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde çok önemli zihin dönüşümleri yaşanmakta ve yaşanacak'' dedi.

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi ve Altındağ Belediyesi arasında ''Eğitimde İş Birliği Protokolü'' imzalandı.

Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Dr. Emin Zararsız, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki katıldı.

Müsteşar Zararsız, törendeki konuşmasında, eğitimi yalnızca devletin işi olmaktan çıkarıp, toplumun her kesiminin görev alacağı bir çalışma alanı olarak tasarlamak durumunda olduklarını söyledi.

Protokolün eğitimle ilgili birçok tarafı bir araya getirecek olması bakımından önem taşıdığına dikkati çeken Zararsız, ''Ülkemizin eğitim seviyesini, üyesi bulunduğumuz ve gelişmekte olan ülkelere bakarak, onların nasıl bu seviyeye geldiğini hatta onları nasıl geçebiliriz diye çalışıyoruz, bunun için çabalıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde çok önemli zihin dönüşümleri yaşanmakta ve yaşanacak'' diye konuştu.

Son yıllarda MEB olarak önemli değişimler imza attıklarını ifade eden Zarasız, eğitimin uygulaması aşamasında MEB ve taşra uzantısı dışındaki diğer aktörlerin de sürece girebilmesi ve rol üstlenebilmesi adına çalışmalar yapıldığını anlattı.

Rektör Tuncer de Hacettepe Üniversitesi, yerel yönetimler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla çok önemli bir projenin başladığını ifade etti.

Tuncer, ''İçinde bulunduğumuz çağ, bilgi çağı. Üniversite olarak şunun bilincindeyiz, ne bilirseniz bilin paylaşmazsanız bir anlamı yok. Bunun için topluma daha açık olmak için çabalıyoruz. Bu protokolle genç öğrencilerimizden, olimpiyat şampiyonları, üstün zekalı insanlar çıkaracağız. Olimpiyat sporcuları yetiştirmek için 200 milyon lira, üstün zekalı çocuklar için 90 milyon lira ayırdık'' dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ise Cumhuriyetin başkentinde eğitim ve öğretim açısından çok daha ileride olmamız gerektiğini belirterek, ''Okullar, modern merkezler açıyoruz. Kültür merkezlerimizde çalışan 250 öğreticinin neredeyse 190'ı gönüllü çalışıyor. Bu konuda özverili çalışırsak geleceğimiz rahat eder yoksa bu günleri arar duruma geliriz. Eğitim ne kadar nitelikli olursa, bir ülkenin kişi başına düşen geliri ve refah seviyesi de o kadar yüksek olur'' ifadesini kullandı.

-4 alanda ,işbirliği yapılacak-

''Eğitimde İş Birliği Protokolü''yle taraflar, eğitim-öğretim, eğitim yönetimi, güzel sanatlar-spor, sağlık-beslenme-veli destek çalışmaları olmak üzere 4 temel alanda işbirliği yapacak.

Eğitim alanında yapılan ilk ve örnek uygulama olduğu vurgulanan protokol, imzalandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçeli olacak.

Muhabir : Mehtap Yılmaz

Yayıncı : Selçuk Aval

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber