Soruşturmaya gelen müfettiş soruşturmalık oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 13:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eski adıyla Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü olan Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Batman il müdürlüğünde yolsuzluk iddialarını araştırmak için Bakanlık tarafından daha önce görevlendirilen iki müfettişten birinin soruşturmalık olduğu bildirildi. 2010 yılında gönderilen iki müfettişten birinin kurumun kiraladığı araç ile mesai saatleri dışında il dışına çıkması ve kaza geçirmesi olayı ile ilgili hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, mesai saatleri dışında kurumun kiraladığı sivil araç ile Diyarbakır'a giden Bakanlık Müfettişi Ayhan İlhan, dönüş yolunda Bismil ilçesi yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybedip yoldan çıkarak kaza geçirmişti. Müfettişin araç sahibi A.Ö'nün banka hesabına aracın bedeli olarak 18 bin TL para yatırdığı ortaya çıkması ve durumun kurum içinde yayılmasından sonra olay Bakanlığa intikal ettirildi.Bakanlık kaza olayını araştırmak ve incelemek için biri bayan 2 müfettişi Batman'a gönderdi.

Yaklaşık 2 hafta önce Batman'a gelen Bankalık müfettişleri kaza olayını araştırmaya başladı. İki müfettiş Kaza raporları ile beraber kurum çalışanları ve o tarihte müdür vekilliği yapan İ.S'in bilgisine başvurdu. Sivil araç sahibi A.Ö'yü dinleyen müfettişler,kaza geçiren Müfettiş Ayhan İlhan'ın gönderdiği paranın dekontunu da istedi. Araç sahibi A.Ö kaza geçiren müfettiş Ayhan İlhan'ın kendisine gönderdiği araç bedeli 18 bin TL'lik banka dekontunu müfettişlere verdi.Bakanlık müfettişleri tarafından kurumun kiraladığı araç ile özel işleri için il dışına çıkan müfettiş hakkındaki soruşturmasının devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber