Armağan: Ölen inek nedeniyle rektörlük görevinden alındım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 17:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Komisyon, Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Servet Armağan'ı dinledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu, Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Servet Armağan'ı dinledi.

Armağan, rektörlüğü sırasında YÖK'ün ?sudan sebeplerle' hakkında soruşturma başlattığını ve savunması bile alınmadan rektörlük görevinden alındığına anlattı.

Armağan, ?Komedi gibi bir olay yaşandı ve sonrasında zaten rektör olmadığım halde, rektör olarak yeniden hakkımda soruşturma açıldı, bunun sonucunda iki kez daha görevden alındım." dedi.

Birinci görevden alınmasının ardından mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin bu işlemi iptal ettiğini ancak YÖK'ün bu kararı uygulamadığını kaydetti.

Hiçbir yolsuzluğu olmamasına rağmen, o dönem başkanlığını Kemal Gürüz'ün yaptığı YÖK tarafından hakkında 30 konuda soruşturma açıldığını, bunlardan birinin de Ziraat Fakültesi'nde ölen inekle ilgili olduğunu dile getiren Armağan, ?Ziraat fakültesine alınan 10 inekten biri rahatsızlanmış. Ölecek iken kesilmiş. Benim haberim bile yok. Sonra da etleri satılmış. O satış parası da üniversitenin kasasına girmiş zaten. Bu durum devlet malına zarar vermek diye geçti.? şeklinde konuştu.

Rektörlük görevi sırasında asker müdahalesine de maruz kaldığını aktaran Armağan, Şinasi Erel isimli bir general ile 4 albayın üniversiteye gelerek, ?Gerici akımlar, Atatürk düşmanlığı, Hizbullah' gibi konularda soru sorduklarını aktardı. Yapılacak bu denetimden daha önce YÖK'ten gelen bildirim yazısı ile haberdar olduğunu söyleyen Armağan, ?Aramızda sert münakaşalar yaşandı. Gerginlik oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber