Şimşek: Türkiye dışarıdan gelecek yatırımcıları bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için güvenli bir ülke olduğunu söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun düzenlediği yatırım konferansına katılmak üzere New York'ta bulunan Bakan Şimşek, uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'te ekonomistlerle bir araya geldi. Bakan Şimşek, Türkiye'nin son 10 yıllık verileri hakkında bir slayt sunumu yaptı. Türkiye'nin ekonomide aldığı mesafeleri anlatan Bakan Şimşek, amaçlarının Avrupa'da 3. dünyada ise 10. büyük ekonomi olmak olduğunu ifade etti. Ekonominin büyümesi konusunda planlarını gerçektirmede kararlı olduklarını ifade eden Şimşek, partisinin kapatma cezası ile yargılandığı bir dönemde bile sosyal ve eğitim yatırımlarına devam ettiklerini belirtti.

Özelleştirme konusunda da çok başarılı çalışmalara imza attıklarına değinen Şimşek, "Türkiye, OECD ülkeleri arasında özelleştirmede 5. sırada. Bununla birlikte özel sektörün tasarruf oranını yükseltmesi için teşvikte bulunuyoruz. Yeni iş alanları oluşturmaya çalışıyoruz. 2007 ile 2011 tarihleri arasında 4 milyon yeni iş imkanı sağladık. Türkiye 2013'te yüzde 4, 2014'te yüzde 3 büyüme hedefine ulaştı" diye konuştu.

İktidar partisi olarak yolsuzluklarla mücade ettiklerini hatırlatan Şimşek, "Türkiye yolsuzluklarla mücadelede dünyada 61. sırada yer alıyor. Bu konuda Brezilya ve İtalya'dan daha iyi sıralamadayız. Bu konuda kararlıyız. Bu gelişmeler ekonomi açısından önemldir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en sıkıntılı alanının enerji sektörü olduğunu vurgulayan Maliye Bakanı, bütçe açığı konusunda 2009 hedeflerinin yakalandığını, dış borçta sıfırlanma aşamasına gelindiğini söyledi. Şimşek, Türkiye'de çalışan kadın oranını yükseltmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber