Emniyet uyardı! 'Polis-Sen olmaz'

Haber Giriş : 23 Ekim 2012 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis sendikası kurulacağı haberlerine üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 'uyarı' geldi.

Genel Müdürlük, sendika kuracak veya üye olacak polisler hakkında disiplin soruşturması açılabileceğini bildirdi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar imzasıyla yayımlanan genelgede, '4688 sayılı kanunun 15. maddesinin birinci fıkrası'na göre polisin sendikalara üye olamayacağı belirtildi. Kanun maddesine aykırı davranışın, disiplin soruşturmasına dönebileceği uyarısı yapıldı.

BU YOLDAN DÖNÜŞ YOK

EMNİYET Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) 2. Başkanı Abdurrahman Yılmaz ise 'Memurların özlük haklarına ilişkin çalışma yapılmadı. Lütufla bir yere varılamayacağını anladık. 15 Kasım'da 'Polis-Sen'in kuruluşunu bildirmek için Ankara Valiliği'ne müracaat edeceğiz. Emniyet Genel Müdür Yardımcımızla görüştük. 2 gün sonra genelge yayınlandı. Zaten polis bunları biliyor, polis kanun adamıdır. Bu yolun geri dönüşü yok. Sendikayı bir tarihi olay olarak görüyoruz. Vakit var. Hükümet, düzenleme içerisine girebilir. Genelge polise yönelik bir gözdağı olarak algılandı. Ortada kısıtlayıcı bir kanun varken Genel Müdürlük, 'soruşturma açamam' diyemez. Bunu dile getirmesi bizi biraz üzdü' dedi.

KURUCULAR POLİS

Kurucuların tamamının aktif olarak görev yapan polisler olacağına belirten Yılmaz, ''Kurucular, soruşturma veya cezayı göze alan arkadaşlarımız. Biz, uluslararası hukuku baz alarak müracaatımızı yapacağız. Umarım bizi AİHM'e götürmezler. Ama nereye kadar girerse gideceğiz. Avrupa'da sendikası olmayan polis teşkilatı yok. Polise demokratik hakkı verilsin. Polisin fazla çalışma, ek gösterge gibi pek çok sorunu var' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber