Ankara'da bayram için tüm önlemler alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ailelerin bayram ziyaretlerini daha rahat yerine getirebilmeleri için önlemler aldı. EGO otobüsleri Kurban Bayramı'nda Başkentlileri ücretsiz taşıyacak. Ankaralılar 4 günlük bayram süresince EGO otobüslerinden kent içi ulaşımda ücretsiz olarak yararlanabilecek. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Bayram süresince denetimlerine devam edecek. Her bayramda günlük yaklaşık 500 bin kişinin akınına uğrayan AŞTİ'de de güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Başkent'i saracak olan Bayram coşkusu ve tatilinde, tüm birimleriyle birlikte Ankaralılara hizmet vermeye devam edecek. İlaçlama ekipleri, Kurban Kesim yerlerini, mezbahaları ve üretme çiftlikleri gibi vatandaşın sağlığını ilgilendiren tüm alanlarda ilaçlama yapıyor. Ücretsiz otobüslerle yakınlarını ziyaret etmek isteyen Başkentlilerin yolculuklarını yapmaları için de durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak olan Zabıta Ekipleri, ayrıca çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömür ve benzeri şikayetleri de anında değerlendirecek. Seyyar satıcılara da geçit vermeyecek olan Zabıta Daire Başkanlığı'na şikayette bulunmak isteyen Başkentliler, Bayram süresince karşılaştıkları tüm olumsuzlukları 231 79 84-229 66 91 numaralı telefonlara bildirebilecekler.

Şehir içinde Başkentlilerin gerçekleştireceği ziyaretlerin yanı sıra, şehir dışından gelen konukların da akınına uğrayacak olan Başkent'in tüm cadde ve bulvarları temizleniyor. Yaz başından bu yana temizlik çalışmalarını gece gündüz sürdüren Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, bayram süresince de daha yoğun ve etkin bir şekilde süpürme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuz teşkil eden çöpleri ve molozları da toplayarak, duvarlara, yollara yazılan yazıları siliyor. Çalışmalarını bağlı ilçe ve beldelerde de sürdürecek olan ekipler, Başkent'in dört bir tarafını tertemiz hale getiriyor. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde de (AŞTİ) güvenlik önlemlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, bayramlarda günlük 500 bin kişinin akınına uğrayan Terminal'de de güven ve huzurun tesisi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KARŞIYAKA MEZARLIĞI'NDA 10 SERVİS ARACI GÖREV YAPACAK

Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için mezarlıklar içerisinde de çeşitli önlemler alındı. Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri düzenlenecek. Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerindeki 'Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS)'nde yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek. Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Ku'ran-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için Bayram'da nöbetçi personel uygulamasına da gidecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin 188 Alo Ambulans hizmeti bayram boyunca kesintisiz sürdürülerek, Ankaralıların yardımına koşmaya devam edecek. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber