400 memur Sağlık Bakanlığını bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 15. maddesi uyarıca, Bakanlığın, yılda iki defa "istifa sonrası dönüş" için ilana çıkması gerekmektedir:

İlgili 15. madde şu şekildedir:

"Yeniden Atama

Bakanlık veya diğer kamu kurumlarında sağlık hizmetleri sınıfından bir unvanda çalışmış olup, bu görevlerinden çeşitli nedenlerle ayrılmış olanlar Bakanlık kadrolarında tekrar göreve başlatılabilirler. Bakanlık kadro durumunun müsait olması halinde yılda iki defa yeniden atama suretiyle doldurulacak kadroları ilan eder. İlan edilen kadrolara müracaatlar, il müdürlükleri aracılığıyla yapılır. Müracaat edenlerin yerleştirmeleri tercihlerine göre kura ile yapılır."

Ancak Bakanlık 2012 yılı içinde çok sayıda değişik işlem için kura ilanına çıkmış olmasına rağmen, istifa sonrası dönüş için henüz ilana çıkmamıştır.

Bakanlığı arayan kişilere ise hep yeniden yapılanma veya mevzuat çalışması gerekçe gösterilerek, soru ve bilgi taleplerine net cevap verilmemiştir.

Memurlar.net'e yazan Bakanlık eski personeli, Bakanlığın daha önceki uygulamalarına güvenerek, istifa sonrası bekleme süresini doldurmak için erkenden istifa ettiklerini ancak Bakanlığın kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığının 2012 yılına kadar düzenli olarak yayımladığı ilanları görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber