TAMDAŞ Bölge Müdürü Karabacak: Amasya'da işin sonuna yaklaştık

Yaklaşan kış ayları sebebiyle, enerji kullanımında doğalgazı tercih eden şehirlerde hummalı çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimi aileler doğalgazı yıllar öncesinden kullanmaya başlarken kimileri ise henüz evine doğalgazı alabilmiş değil.

Evine henüz doğalgaz alamayan ve doğalgaz dağıtım şirketlerinde gaz bağlanma sırasını bekleyen ailelerin olduğu iller arasında Amasya'da yer alıyor. Amasya'da bazı vatandaşların, kentte doğalgaz dağıtım şirketi olarak görev yapan Tokat Amasya Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin (TAMDAŞ) personel yetersizliği nedeniyle ailelerin evlerine doğalgaz bağlanmasında gecikmeler yaşadıkları iddia ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan, TAMDAŞ Bölge Müdürü Mustafa Karabacak, vatandaşların büyük bir bölümün kışa girerken ihtiyaç gaz ihtiyacı hissettiklerini, bu nedenle sadece 3 aylık bir süreçte yoğunluk yaşandığını söyledi.

Karabacak şöyle devam etti: ?Abonelik ve gaz kullanım çalışmalarında yoğunluk eylül ayı itibariyle başlar, kasım ayı sonlarına doğru biter. İşlerin en yoğun olduğu süre en fazla 3 aylık bir süreçtir. Bizler bu bölgede değil ama başka bir bölgede yoğunluğu azaltmak için ağustos ayı sonuna kadar gaz taktırana vatandaşlarımıza 100 metreküp bedava kampanyası başlattık, çokta değişen bir şey olmadı. Durum böyle olunca işlerin üç aylık bir sürece sıkışması kaçınılmaz oluyor. Bizler bu duruma rağmen yine de sözleşmede belirtilen 10 günlük gaz açma süresini hiç geçmedik.?

Personel yetersizliği nedeniyle gaz açma süresini geciktiği yönündeki eleştirilere de cevap veren Karabacak, ?Bizler 3 aylık yoğun dönemimizde, dışarıdan bir kişiye gel bizimle çalış bu işi halledelim şeklinde olmuyor. Bizimle çalışacak olan personelin belli bir tecrübe, belli bir bilgi birikimi olması gerekiyor ki işin sonunda sıkıntı çıkmasın. Bir vatandaşın can veya mal güvenliğine zarar geldiği zaman hiçbir şeyin kıymeti kalmıyor. Zaten şu anki personel sayımız, bize tanınan süre içerisinde işlerin tamamlanması için yeterli sayıda. Vatandaşların şikâyetlerinin altında yatan sebeplerden biriside tesisat firmalarıdır. Tesisat firmaları yaz aylarında çokta gaz açtırma taraftarı olmuyorlar, yani bizlere müracaat etmiyorlar. Daha çok iş alıp yapayım amacı güdüyorlar. Dolayısı ile gaz açma işleri birikiyor, buda vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkiliyor.? şeklinde konuştu.

Amasya il merkezinde doğalgaz bağlama konusunda sona yaklaşıldığını da belirten Karabacak, İl merkezide yaklaşık 28 bin konutun olduğunu, bunlardan 24 bin kadarına doğalgaz bağlandığını ve kalan 4 bin konut içinde gaz bağlama çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber