Okul ve çevresine baz istasyonu kurulabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki bir ilköğretim okuluna 20 metre mesafedeki evin çatısına bir GSM şirketi tarafından kurulan güneş enerjisi görünümlü baz istasyonu velilerin tepkisine neden oldu. Veliler, çocuklarının sağlığını tehlikeye soktuğunu ileri sürdükleri baz istasyonunun sökülmesi için imza kampanyası başlatmıştı.

Bu haber dün ?Okul dibindeki güneş enerjisi görünümlü baz istasyonuna tepki? haberimizde yayınlanmıştı.

Peki okul ve çevresine baz istasyonu kurulabilir mi?

Bu konuda Sağlık Bakanlığının, Telekomünikasyon Kurumunun ve Çevre Bakanlığının ilgili yazılarına atıfta bulunularak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2000/69 nolu genelge bulunmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2000/69 nolu genelge ise aşağıdaki açıklamalar bulunmaktadır.

?Çevre Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı genelgelerinde belirtildiği gibi, elektromanyetik kirliliğe neden olan kaynaklardan biri de cep telefonu baz istasyonlarıdır. İnsan vücudu ve elektromanyetik kirlilik arasında ilişkiler ve etkilenmelerle ilgili son 20 yılda yapılan bilimsel çalışmalar ve araştırmalar sonucunda cep telefonu baz istasyonlarının da yaydığı mikrodalgalar nedeniyle insan sağlığı ve çevre üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ortaya çıkmıştır.

Bu nedenle Valiliklerce;

1.Cep telefonu baz istasyonlarının öğretim kurumlan binalarının çatısına, bahçesine ve yakın çevresine kurulmasına izin verilmeyecektir.

2.Daha önce bu yerlere kurulmuş olan cep telefonu baz istasyonu söktürülecektir.

Ayrıca, elektromanyetik kirlilik konusunda öğretmenler öğrenciler ve veliler bilinçlendirilecek ve çevrenin korunmasının sağlanması yönünde her türlü önlem alınacaktır.?

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber