Kandıra F Tipi Cezaevi'ndeki firarla ilgili soruşturma başlatıldı

Kocaeli'ndeki Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nden kaçan mahkumun olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Firari mahkumun henüz yakalanmadığını belirten Kocaeli Valisi Ercan Topaca, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Vali Topaca, şunları kaydetti: "Cezaevinin dış koruması bilindiği gibi mülki bir görevdir. O hususta valilik olarak biz bir soruşturma başlattık. O konuda görevli arkadaşlarımızın herhangi bir kusuru var mıdır yok mudur bakıyoruz. O kişinin yakalanması içinde Kocaeli'nde İstanbul'da ve diğer yerlerde aramalarımızı devam ettiriyoruz. Yakalandığına dair şuan itibariyle bana intikal eden bir gelişme yok."

OLAY

Dün meydana gelen olayda, daha önce burada yatan Alaattin Çakıcı'nın da bulunduğu birçok çete suçlusunun da kaldığı Kandıra Yüksek Güvenlikli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde 'çete kurmak' ve çeşitli suçlardan yatmakta olan Mikail Z. adlı hükümlünün, sayımdan sonra firar ettiği ortaya çıkmıştı. İddiaya göre, sayım memurunun kapıyı açık unutması üzerine, havalandırma boşluğundan spor salonun çatısına tırmanarak kaçan hükümlünün, daha sonra mahkum kabul alanından kameraların kör noktasından yararlanarak telleri aşıp izini kaybettirdiği sanılıyor.

Olayla ilgili kentte geniş çaplı soruşturma başlatan güvenlik güçleri, Mikail Z.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber