Hayvanseverlerden Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına tepki

Sivas Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklik ile ilgili olarak hazırlanan yasa tasarısını protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Hayvanları Koruma Derneği üyeleri konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Açıklamayı yapan Meltem Çölkesen, bu teklif ile çok acık bir şekilde dışarıda hiç kedi-köpek kalmamasının hükme bağlandığını ileri sürdü. "Belediyelerin bunları canlı olarak toplama ekipleri yok, toplanan hayvanlara bakım ve tedavi imkânları ise hiç yok. Dolayısıyla bu hayvanların hepsi toplama adı altında öldürülecektir. Bu yasa teklifi kedi ve köpeklerı yok etmek için hazırlanmıştır, bu bir katliam yasası olacaktır." dedi.

On milyonlarca kedi ve köpeğin öldürülmesine ortam hazırlayan bu yasa teklifi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek isteyen Çölkesen, "Yasa teklifinin TBMM komisyonlarına ineceği bu günlerde biz tekrar son umudumuz olan Sayın Başbakanımıza sesleniyoruz ve Sayın Başbakanımızın, tarihin en büyük katliamına ortam ve imkan sağlayacak olan bu tasarıya dur diyeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber