Osmangazi Belediyesi'nin bütçesi 283 milyon TL

Osmangazi Belediyesi 2013 mali yılı bütçesi 283 milyon lira olarak onaylandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

yıla göre 45 milyon liralık artış sağlanan bütçe, belediye tarihinin de rekorunu kırdı. Bütçe dağılımında aslan payını yatırımlar aldı.

MHP ve CHP gruplarının ret oyu kullandığı bütçe, AK Parti'li üyelerin kabul oylarıyla onaylandı. 283 milyon lira olarak planlanan bütçede, cari giderler yüzde 20'ler civarında oluşurken yatırım ve hizmetlere ayrılan paylar ise yüzde 70'in üzerinde gerçekleşti.

Bütçe görüşmelerinde CHP grubu adına konuşan Osman Ayradilli, önceki dönemlerde yapılan abuk sabuk işlerin bu dönem Osmangazi Belediyesi'nde olmadığını, borçsuz bir belediye haline geldiğini belirterek Başkan Mustafa Dündar ve yönetimine teşekkür etti. Bütçeyle ilgili eleştirilerini de dile getiren Ayradilli, zaman zaman acemilikler olduğunu ancak yönetimin bunlardan ders çıkararak aynı hataları tekrarlamadığını ifade etti. MHP grup sözcüsü Cemil Aydın da bütçe üzerinde yaptığı değerlendirmede, belediye yönetimini eleştirirken, borçların ödenmesi ve artan yatırım bütçesine dikkat çekti. Aydın, MHP olarak bütçeye red oyu kullanacaklarını kaydetti.

Parti gruplarının eleştirilerini yanıtlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'de şeffaf bir yönetim sergilediklerinin altını çizdi. Seçim için değil gelecek nesiller için çaba harcadıklarının altını çizen Başkan Dündar, şunları kaydetti: "Sizlerin de tespit ettiği gibi bu bir seçim bütçesi değil. Bu yatırım ve hizmet bütçesi olarak hazırlandı. Göreve geldiğimiz günden beri kaynaklarımızı vatandaşımıza en verimli olacak şekilde nasıl kullanabileceğimizin çabası içindeyiz. Sizlerin tespitleri de bu yönde."

Hazırlanan bütçenin gerçekçi olduğunu ve içinde hayali bir durumun bulunmadığını ifade eden Dündar, "İş üretiyoruz. Şeffaf yönetim anlayışıyla hareket ederek, kaynakları en verimli şekilde kullanıyoruz. O nedenle bütçemiz büyük oranda gerçekleşiyor. Önümüzdeki dönemde belediyemizin bütçesi fazla verecek. Bu bizim gösterdiğimiz yönetim anlayışının bir sonucudur." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber