Eğitim Bir Sen Öğretmenler Günü'nü kutlamayacak

Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu, 23.'ncü Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda alınan karar doğrultusunda Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memursen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası( Eğitim Bir Sen) Samsun Şubesi'nin Başkanı Necdet Güneysu sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını açıkladı. Kararın 23'üncü Başkanlar Kurulu toplantısında alındığını söyleyen Güneysu, "Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır." dedi.

"ÖĞRETMENLER FAZLA ÇALIŞIYOR"

Eğitim Bir Sen olarak öğretmenlerin çalışma hayatına dahil bir araştırma yaptıklarını ve öğretmenlerin sorunlarını hazırladıkları rapor ile ortaya koyduklarını açıklayan Güneysu, "Öğretmenlerin okulda bulunması gereken saat esas alındığında, Türkiye'de öğretmenlerin çalışma saati bin 800 saat civarındadır ve OECD ülkelerinin ortalaması olan bin 678 saatin üzerindedir. Ayrıca ülkemizde öğrenci başına düşen öğrenci sayısı yine bu ortalamaların üstündedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber