Kızıltepe esnafı, tarım ticaret merkezi için bir araya geldi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikinci hububat ticaret merkezi yapılması için kurulan Kızıltepe Tarım Ticaret Merkezi Kooperatifi'nin olağan kongresinde Yahya Kasap başkan seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve esnafın katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, Kızıltepe'nin hububat potansiyeli göz önünde bulundurularak yapılacak yeni bir hububat pazarının yeri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Kooperatifin kurucularından Faysal Sun, yaptığı konuşmada yeni yapılacak merkez ile dağınık halde bulunan tarım üretici ve tedarikçilerinin bir arada olacağını söyledi. Merkezde 350 esnafın bir araya geleceğini dile getiren Sun, bunun rekabet ve kaliteyi artıracağını bildirdi. Kızıltepe'nin tarım potansiyelinin yaklaşık 4 milyon dönüm arazi olduğunu aktaran Sun, tarımsal üretimin her geçen gün önem kazandığını kaydetti.

İlçenin yeni bir ticaret merkezi ile rahat bir nefes alacağını anlatan Sun, tarım ticaret merkezi olarak belediyemizden isteğimiz, bu üyelerimizi mağdur etmeyecek bir zaman ve süre zarfında insanların mesleklerini modern olarak icra edebilecekleri iş yerlerinin yapılıp arkadaşlarımıza teslim edilmesidir. Bu hususta üyelerimiz hiçbir maddi ve manevi olanaklardan kaçmayacaktır. Belediyemizi maddi olarak hiçbir külfet altına sokmayacaktır. Aksine bu işten makul miktarda para kazanmasına da olanak sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Yahya Kasap, kooperatif başkanlığına seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber