Okul kiyafetlerinin değişmesi ekonomiye zarar verir

Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil, okul kıyafetlerini kaldırılmasının ekonomik açıdan aileleri, psikolojik açıdan da öğrencileri zarara uğratacağını belirtti ve okul kıyafetlerinin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

kaldırılmasına dair uygulamaya tepki gösterdi. Yeşil, bu durumun terzilere de zarar vereceğini söyledi.

Okul kıyafetlerinin kaldırılması ile, zaten yok olmakta olan terzilik mesleğinin bir darbe daha yiyeceğini ifade eden Yeşil, "Okul kıyafetinin serbest bırakılması sonucu binlerce arkadaşımız, ustamız işsiz kalacaktır ve bu işin üretimini yapacak fabrika, atölye gibi kuruluşlar kapatılacak ve otomatikman ekonomiye zararı olacaktır. Ayrıca okul kıyafetini satan binlerce esnafın elinde mal var. Bugün en kötü esnafımızın elinde 50 Bin TL'lik mal kaldı ve bu saatten sonra bedava da verseniz kimse almaz." dedi.

Söz konusu uygulamanın ailelerin ekonomisine zarar vereceğine de dikkat çeken Yeşil, "Fakirin çocuğu ne yapacak. En azından ilkbahar, yaz, sonbahar, kış haftada iki kıyafet giyse sekiz ayrı kıyafet alması gerekir. Okul kıyafetini yılda 1 tane alıp, bir de yedek aldığı zaman bu kıyafetlerle okulunu bitiriyordu öğrenci. Bu da maddi durumu kötü olan öğrenciler için kötü bir durum. Pedagojik boyutta da çocukların dengesi ve ruh sağlığı açısından sıkıntılı." diye konuştu. Yeşil, uygulamanın zararlarının tekrar gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber