Elazığ'da bölgesel kalkınma için işbirliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi ile Fırat Kalkınma Ajansı 15-18 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan ?Bölgesel Kalkınma? Konferansı ile ilgili protokolünü törenle imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlenecek olan Bölgesel Kalkınma Konferansı'nın amacı, bölgesel kalkınma alanında çalışmalarda bulunan bilim adamlarını, uygulamacıları ve üniversiteler dışındaki araştırmacıları buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine zemin hazırlamak ve bölge kalkınmasına katkı sağlamak olarak belirlendi.

Fırat Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine, Elazığ Valisi Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Çopuroğlu ile Öğretim üyeleri katıldı.

Protokol imza töreni öncesi konuşma yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva, Fırat Kalkınma Ajansı olarak ?1. Bölgesel Kalkınma? konferansını geçen yıl Malatya'da düzenlediklerini belirterek, bu yıl Fırat Üniversitesi'nin destekleriyle ?2. Uluslararası Bölgesel Kalkınma? konferansını Elazığ'da yapacaklarını söyledi. Altınyuva, ?Kalkınma ajansları bölgesel kalkınma konusunda son yıllarda kurulan bir kuruluştur ve işin pratik tarafını temsil ediyor. Üniversitelerimizde teorik tarafını temsil etmekte. 2013 yılında gerçekleştireceğimiz ?2.Uluslararası Bölgesel Kalkınma? konferansımızı Fırat üniversitemiz ile iş birliği içinde gerçekleştireceğiz. Mayıs ayında gerçekleştirilecek konferansımızın teması bölgesel kalkınma da 2023 vizyonu olarak belirlendi. Ben bu hususta özellikle sayın rektörümüz başta olmak üzere Fırat üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerine, aynı zamanda yine bu konferansa öncülük edecek sayın valimiz başta olmak üzere yönetim kurulumuza da teşekkürlerimizi sunuyorum? dedi.

Konuşmaların ardından Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Elazığ Valisi Muammer Erol ile Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından karşılıklı protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber