Başkan Altepe: İlçelere son 3,5 yılda 60 milyon liralık yatırım yaptık

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 3,5 yılda ilçelere 60 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altepe, talep eden her bölgenin başta alt yapı eksiklikleri olmak üzere tüm problemlerinin bir bir çözüleceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nce Kayapa, Görükle, Akçalar ve Hasanağa bölgelerinde oturan vatandaşların kent merkezine gelmeden işlemlerini kolaylıkla yapabilecekleri BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası, törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yatırım ve hizmet anlamında engel tanımadıklarını belirtti. Altepe, ilçelere yatırım yapmak ve geri kalmış bölgelere katkı koymak için gece gündüz çalıştıklarını ve kendilerinden talepte bulunan bölgelerin her türlü eksikliğini giderdiklerini ifade etti.

Yatırımların önemli bölümünü alt yapı faaliyetlerinin oluşturduğunu anlatan Başkan Altepe, BUSKİ kanalıyla şehirdeki tüm alt yapı eksikliklerinin bir bir giderildiğini belirtti. Son 3,5 yılda sadece alt yapı olarak ilçe belediyelerine destek sağladıklarını ifade eden Altepe, şunları kaydetti: "Bursa'nın özellikle alt yapı konusundaki eksikliklerinin giderilmesine büyük önem veriyoruz. Alt yapısı olmayan, kanalizasyon sıkıntısı çeken, sağlıklı suya kavuşamayan bölgelere BUSKİ kanalıyla hizmet götürüyoruz. Bu yatırımların tamamlanması için büyük kaynak harcıyoruz. Son 3,5 yılda en az yatırım yaptığımız ilçeye, 3 milyon lirayı geçen oranda harcama yaptık. Toplamda tüm ilçelere ayırdığımız bütçe, 60 milyon liranın üzerine çıktı. İstiyoruz ki herkes rahat etsin, sağlıklı su içsin."

BÜYÜKŞEHİR YASASIYLA BUSKİ'NİN HİZMET ALANI 35 KAT ARTTI

Bundan 6?7 yıl önce büyükşehir sınırlarının genişletildiğini ve genişleme sonrası BUSKİ'nin hizmet alanının 12 kat arttığını hatırlatan Altepe, Büyükşehir Yasası nedeniyle büyükşehir sınırlarının il sınırlarıyla bütünleşeceğini, BUSKİ'nin hizmet alanının da 35 kat fazlasına çıkacağını dile getirdi. Bunun il sınırları içerisindeki her bölgenin kaliteli ve düzenli alt yapı hizmeti alması anlamına geldiğini ifade eden Altepe, BUSKİ'nin ilçelere son 4 yılda 1 milyar TL'ye yakın alt yapı yatırımı gerçekleştirdiğini vurguladı.

Başkan Altepe, "Sağlıklı Kentler Birliği'nin, Marmara'nın başkanı Bursa'ya da bu yakışır. Başta kendi çevremiz olmak üzere herkese örnek olacağız. BUSKİ bu konuda üzerine düşeni yerine getiriyor. Son 4 yılda her yıl 200 milyon TL yatırım yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin gücünü, imkânlarının ne olduğunu bu yatırımlarla görmüş oluyoruz." dedi.

Sadece Görükle bölgesine 3,5 yılda bölgeye 7.5 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptıklarını hatırlatan Altepe, bölgede ve diğer ilçelerde yapacak daha çok işlerinin olduğunu kaydetti. Başkan Altepe, "Görükle´de bu dönemde 6 bin 400 metre içme suyu hattı, 2400 metre kanalizasyon hattı, 7 bin 500 metre yağmur suyu hattı yapılmış oldu. Yaklaşık 2000 ton asfalt dökülmüş oldu. 16 bin 500 metre dere temizliği gerçekleştirildi. 13 bin metre, içme suyu ve kanal arıza tamiratı yapıldı. 9 bin metreküplük hacme sahip su depoları yapılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Törende konuşan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası'nın özellikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Binanın 800 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu ve 2 kat olarak düzenlendiğini belirten Çetinavcı, alt katta işçi soyunma odaları, yemekhane ve deponun bulunduğunu söyledi. Üst katın vatandaşların rahatlıkla hizmet alabileceği şekilde dizayn edildiğini söyleyen Çetinavcı, vatandaşların sorun yaşamaması yönünde bina önündeki 900 metrekarelik alanın otopark olarak düzenlendiğini kaydetti. Kayapa hizmet binasının 6 ay gibi kısa bir zamanda tamamlandığını vurgulayan Çetinavcı, Kayapa, Görükle, Hasanağa, Akçalar ve bağlı bölgelerde oturan vatandaşların ödeme ve hizmet alımlarını Bursa merkezine gelmeden buradan rahatlıkla gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber