Batmanlı sokak yıldızları, SODES projesi ile tarihe yolculuk yaptı

Batman Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl ÇOGEM Müdürlüğü'nce yürütülen SODES 'Sokak Yıldızları 2 Projesi' kapsamında Batmanlı çocuklar, İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Şanlıurfa gibi şehirlere gezi gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 gün süren gezide çocuklar Türkiye'nin tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görerek, kitap ve televizyon kanallarından öğrendikleri milli ve manevi değerlerimizi daha yakından inceleme fırsatı buldu.

Yedi gün süren gezi süresince Şanlıurfa'da Balıklıgöl ve Hz. İbrahim'in mezarı ile külliyesini gezen çocuklar, Bursa'da Osman ve Orhan Gazi Türbelerinin yanı sıra Tarihi Ulu Cami'yi ziyaret etti.

Daha sonra hayallerini süsleyen şehir olan İstanbul'a geçen sokak yıldızları, Panorama 1453, Eyüp Sultan, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Camii'ni ziyaret ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son olarak Çanakkale'yi ziyaret eden çocuklar, burada Gelibolu, Çanakkale Şehitleri Abidesi ve Seddülbahir'in yanı sıra Çanakkale Zaferi ile ilgili hatıraların sergilendiği müzeleri gezdi.

Proje kapsamında çocukluk yıllarının en güzel günlerini geçiren sokak yıldızları, gezi sonrası ilk ziyaretlerini Vali Yılmaz Arslan'a yaparak kendilerine çiçek sunup gezi ile ilgili anı ve fotoğraflarını paylaşmayı ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber