ASKİ, logolarını kullanıp iş yapan firmalara karşı vatandaşları uyardı

Başkentlilerden bu firmalara karşı dikkatli olmalarını isteyen Kaya, "Bazı özel firmalar, araçlarının üzerine ?Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve başka kurumların' adını yazarak, kendilerine resmi araç görüntüsü veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, bazı firmaların Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ'nin adını ve logosunu kullanarak çalışma yaptıklarını belirterek, "Tespit ettiğimiz bazı firmaların ASKİ'ye ait olduğu izlenimi verilen kanal temizleme ve kanal görüntüleme araçlarıyla vatandaşları kandırarak haksız kazançlar sağladığını belirledik." dedi. Kaya, ad ve logolarını kullanarak vatandaşların güvenini kazanan ve haksız kazanç elde eden bu firmalar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Başkentlilerden bu firmalara karşı dikkatli olmalarını isteyen Kaya, "Bazı özel firmalar, araçlarının üzerine ?Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve başka kurumların' adını yazarak, kendilerine resmi araç görüntüsü veriyor. Resmi kurumların adını kullanarak iş yapan bu firmalar, özel iş yaptıkları halde sanki ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi görevlileriymiş gibi Başkentlilerden yaptıkları işin bedelini alıyorlar? diye konuştu. ASKİ olarak vatandaşların her türlü su ve kanal arızası şikâyetlerini en kısa sürede çözdüklerinin altını çizen Genel Müdür Kaya, şunları kaydetti: ?Son günlerde bazı özel firmaların kurum logolarını kullanarak, kendilerini ASKİ'den geliyormuş gibi tanıttıklarına dair çok sayıda duyum aldık. Bu şikayetler üzerine harekete geçen ekiplerimiz bu şekilde çalışan araçları tespit etti. Yasal olmadığı halde ad ve logomuzu kullanarak vatandaşların güvenini kazanan ve haksız kazanç elde eden bu firmalar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk."

Vatanadaşların mağdur olmaması için bu gibi firmalara karşı duyarlı olmalarını öneren Genel Müdür Kaya, "Vatandaşlarımız her türlü su ve kanal şikayetleri için günün 24 saati hizmet veren ALO 185 Numaralı Çağrı Merkezi'ni arayarak bizden yardım alabilirler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber