Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 93. yıl dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 93.yıl dönümü, törenle kutlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 93. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Valilik Ek Hizmet Binası önündeki törende, Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu ve kaleden top atışı yapıldı. Tören, Atatürk'ün Kırşehir'de karşılandığı yerdeki Gazi Parkı'nda devam etti.

Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kırşehir'e gelişinin 93. yıl dönümünde saygıyla andıklarını söyledi. Çakacak, şunları kaydetti:

"Sivas ve Erzurum kongrelerinde alınan milli mücadele kararının uygulamaya konulması amacıyla merkez olarak seçilen Ankara'ya hareket eden Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki heyet, yol güzergahındaki şehirlerde de görüşmelerini sürdürmüş, milli mücadele fikrini Anadolu'nun her yerine yaymaya çalışmışlardır. 21 Aralık 1919 tarihinde geldiği Mucur ilçemizde temaslarını 3 gün sürdüren Mustafa Kemal ve arkadaşları, 24 Aralık tarihinde de Kırşehir'e teşrif etmişler, bağımsızlık için teşkilatlar kuran vatansever Kırşehirliler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanmışlardır. Kırşehir gençlerindeki vatan sevgisini, bağımsızlık ve mücadele azmini gören Büyük Önder, 25 Aralık günü de Kaman ilçemizde yaptığı görüşmelerin ardından tüm Kırşehirliler'in desteğini alarak, ilimizden ayrılmıştır."

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Kırşehirliler'in milli mücadeleye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına sahip çıktığını söyledi.

Soğuğa rağmen büyük bir kalabalıkla Atatürk'ü karşılayan Kırşehirliler'in, milli mücadelede Büyük Önder'in ve silah arkadaşlarının yanında olduklarını güçlü bir şekilde verdikleri destekle ortaya koyduklarını anlatan Bahçeci, "Atatürk'ün Kırşehirliler'e hitap ettiği alanda bulunuyoruz. Bugün de hep birlikte, Ulu Önder Atatürk'ün, o gün Türk milletini tek yürek halinde, bir bütün halinde vatanı kurtarmak üzere bir araya getirdiği ruhu en iyi şekilde gelecek yarınlara taşımamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Atatürk'ün, Kırşehirli Gençler Derneği anı defterine yazdığı metnin okunduğu törende, öğrenciler de şiir okudu. Atatürk Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Çakacak, Belediye Başkanı Bahçeci ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber