TOKİ'nin Safranbolu evlerine yoğun talep

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 18:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Safranbolu ilçesinde yöresel mimariye uygun inşa edilecek 460 konut için 1 saatte 500 kişi müracaatta bulunup başvuru formu aldı.


*TOKİ Safranbolu evleri yapacak


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde ''Safranbolu Evi'' mimarisinde konut yapacağını ve bu konutlara vatandaşlardan yoğun bir talep geldiğini söyledi.

Talep almaya başladıkları ilk 1 saatte 500 başvuru aldıklarını ve bu rakamın binleri bulacağını vurgulayan Aksoy, ''TOKİ ilçemizde dar gelirlilere ve bir mahallemize özel iki projeyle konut yapacak. Dar gelirliler için uygun ödemeli konutlar ayrıca ilçemizin mimarisine uygun inşa edilecek. Belediye olarak bugün talepleri almaya başladık. 1 saatte 500 kişi bizden form aldı. Bu formlar daha sonra resmi kayda geçecek. 2 Ocak 2013'te resmi başvuruları kabul edeceğiz. Bugün form alıp ön başvurular yapıldı. Şimdiden herkese hayırlı olsun'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber