Oteldeki zehirlenmeye, yerinden çıkan kombi bacası neden olmuş

Zehirlenmeye, yerinden çıkan kombi bacasından sızan karbonmonoksit gazının yol açtığı öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'te kaldıkları otelde gazdan zehirlenen 23 kişinin tedavileri sürüyor. Zehirlenmeye, yerinden çıkan kombi bacasından sızan karbonmonoksit gazının yol açtığı öğrenildi.

Fatih'te bir otelde kalan 21 turist ile 2 personel saat 04.00 sıralarında gazdan zehirlendi. Ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılan 23 kişi tedavi altına alındı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 2 kadın, oksijen tedavisi için sabah saatlerinde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarık Tıp Anabilim Dalı bölümüne sevk edildi. Zehirlenen 23 kişinin tedavisi sürüyor.

?KOMBİ BACASI YERİNDEN ÇIKMIŞ'

Otelde inceleme yapan görevlilerin polise verdiği ilk bilgilere göre; iş yerindeki doğalgaz kombi bacasının yerinden çıktığı ve doğalgazın yanmasıyla ortaya çıkan karbonmonoksit gazının tahliye edilemediği öğrenildi. Oteli kaplayan karbonmonoksit gazının da zehirlenmeye yol açtığı belirtildi.

Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor.

İGDAŞ: Kombi borusu, bilinmeyen nedenle bir birinden ayrılmış

Fatih'teki bir otelde 21'i turist 23 kişinin zehirlendiği olayla ilgili açıklama yapan İGDAŞ, olay yerindeki hermetik kombinin baca borusunun bilinmeyen bir nedenle bir birinden ayrıldığını belirtti.

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, "Bugün sabaha doğru saat 04.00 sarılarında Sultanahmet Alemdar Mahallesi Zeynep Sultan Camii Sokak No:13 adresinde bulunan bir otelde meydana gelen olayda 21'i turist olmak üzere 23 kişi zehirlendi. 187 doğalgaz acil hattına gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede; hermetik kombi bacasının boru kısmının bilinmeyen bir nedenle birbirinden ayrılmış halde bulunduğu tespit edildi. Ortamda yüksek oranda karbonmonoksit gazı ölçüldü. Bununla birlikte yetkililer, zehirlenme ile ilgili kesin sonuçların yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkacağını belirtti. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber