Cumhurbaşkanlığına, 666 sayılı KHK şoku

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 11:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

CHP itirazıyla maaşa tırpan

CHP başvurdu, AYM, üst düzey yöneticilerin maaş artışını iptal etti. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'nin maaşı da düşecek.

Anayasa Mahkemesi'nden Köşk personelinin maaşlarına tırpan

Habertürk Gazetesinde yer alan habere göre; ANAYASA Mahkemesi (AYM), CHP'nin başvurusu üzerine, 666 sayılı KHK'nın "maaşlar ve tazminatlar" ile ilgili bölümünü kısmen iptal etti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ile Genel Sekreterlik personelinin maaşları da karardan etkilendi.

Bakanlar Kurulu'nun 2011 yılında çıkardığı 666 sayılı eşit işe eşit ücrete ilişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Diyanet İşleri Başkanı'nın aldıkları maaşlar yükseltilmişti. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Başkanlığı Genel Sekreteri ve Diyanet İşleri Başkanı'nın maaşları brüt 7 bin 205 lira olarak hesaplanmış; ellerine aylık net 6 bin 800 lira geçmeye başlamıştı. CHP, AYM'ye yaptığı başvuruda Cumhurbaşkanlığı ile TBMM genel sekreterlerinin maaşlarına itiraz ederken, Diyanet İşleri Başkanı'nın maaşına itirazda bulunmadı. Bu sırada yapılan başka bir yasa değişikliği ile TBMM Genel Sekreteri'nin maaşına ilişkin düzenleme metinden çıkarıldı. Anayasa Mahkemesi, yapılan başvurunun bu kısmını sadece Cumhurbaşkanlığı yönünden inceledi. AYM, önceki gün, düzenlemenin iptaline karar verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandıktan 9 ay sonra yürürlüğe girecek. Hükümet, bu sırada yeniden düzenleme yapabilecek.

Sibel HÜRTAŞ / ANKARA


MEMURLAR.NET'İN NOTU:

Anayasa Mahkemesi 27 Aralık 2012 tarihinde, CHP'nin başvurusu üzerine 666 sayılı KHK'nın aşağıda yer alan maddelerinin iptal istemini görüştü. Ancak aşağıda görüşülen konuya dair, Anayasa Mahkemesinin ne karar verdiği henüz açıklanmamıştır. Mahkemenin bugün sonuçları açıklaması bekleniyor.

A- İlk ve esas incelemelerinde 6216 sayılı Kanun'un 59. ve 60. maddeleri uyarınca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim KILIÇ'ın reddine,

B- 1- 1. maddesiyle 27.6.1989 günlü, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen;

a- Ek Madde 10'un birinci fıkrasında yer alan ?Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği,? ibaresinin,

b- Ek Madde 11'in,

c- Ek Madde 12'in,

2- 2. maddesiyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen;

a- Geçici Madde 10'un,

b- Geçici Madde 11'in,

c- Geçici Madde 14'ün,

d- Geçici Madde 15'in,

3- 5. maddesinin (b), (e), (j) fıkralarının,

4- Ek 12. maddesinin yürürlüğüne ilişkin 8. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin,

5- 5. maddesinin (b), (e) ve (j) fıkralarının yürürlüğüne ilişkin 8. maddesinin birinci fırkasının (d) bendinin,

iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber