Turizm ve Otelcilik okulları ciddi bir kaynak israfı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2005 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakını Hüseyin Çelik, Türkiye'de bu tür okulların ciddi bir kaynak israfı olduğunu, turizm ve otelcilik eğitiminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bayram tatili için dün Antalya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Abdullah Durmuş, Bakan Çelik'e eşlik ederek okul hakkında bilgi verdi. İnceleme sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Hüseyin Çelik, "Türkiye turizm açısından önemli bir ülke. Fakat Antalya Türkiye'de turizm açısından daha büyük öneme sahip bir ilimiz. Önümüzdeki yıl Türkiye'ye 25 milyon turist bekliyoruz. Bu açıdan turizm kalitesini artırmamız, verilen hizmeti herkesi cezp edecek düzeye getirmemiz gerekiyor. Bunun için de çok iyi bir eğitime ihtiyacımız var. Turizm ve otelcilik anlayışını yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi.

Çelik, sektörle daha sıkı ilişkiler kurulması gerektiğini belirterek, "Teorik eğitimi okullarda yapıp, öğrencileri uygulama için otellere yönlendirmemiz lazım. Bu otellerde çocuklarımıza pratik eğitimi vermemiz lazım. Bu konuda kim bizimle anlaşırsa onlarla işbirliği yapacağız" diye konuştu.

Türkiye'deki bütün uygulama otellerini gözden geçireceklerini anlatan Çelik, "Türkiye'de 800'den fazla öğretmen evi var. Bunlar aynı zamanda uygulama oteli olarak da kullanılabilir. Ben bu okulları ciddi bir kaynak israfı olarak değerlendiriyorum" dedi.

Bir basın mensubunun "Bu tür okulların özelleştirilme kapsamına alınması mı düşünülüyor?" sorusuna Bakan Çelik, "Satılmasından ziyade bu okulları biz mi işletelim yoksa profesyonel işletmecilere mi verelim bunun hesabını yapmamız gerek. Bu okulları okul idaresi tarafından işletilmesinden ziyade ticari bir firmaya ihale edebiliriz. Bugünkü gidişat doğru değil. Meskenden çok otelin bulunduğu Antalya'da bir uygulama oteline gerek yok" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber