Çiçek: Anayasa toplumsal talep olmaktan çıktı yükümlülük haline geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, gelinen noktada yeni Anayasa'nın toplumsal talep olmaktan çıktığını belirterek "Bizim için bir yükümlülük haline geldi.

Bunu bu dönem başarmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Siyasi partilerin liderleriyle görüştükten sonra basın toplantısı düzenleyen Çiçek, Anayasa sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. "Yanlış devam ettikçe doğru sonuç beklenemez." diyen Çiçek, Türkiye'nin 30 yıldır bir anayasal sorunu bulunduğuna dikkat çekti. Çiçek, yeni bir Anayasa yapmanın kendileri için yükümlülük olduğunun altını çizdi.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme, saat 10.30'da başladı. Kılıçdaroğlu, Çiçek'i kapıda karşılayarak, tokalaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşmesinde, ''yürütme organının veya siyasal partilerin yetkililerinin yasama organına müdahale ederek, zaman kısıtı getirmesinin doğru olmadığını ifade ettiklerini''; Çiçek'in de makul süre içinde çalışmaları sonlandıracaklarını söylediğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, 45 dakika süren görüşmenin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i kapıya kadar uğurladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Görüşmede, Çiçek'in Anayasa Uzlaşma Komisyonu hakkında geniş bilgi verdiğini, yapılan çalışmaları ve süreci anlattığını, makul bir süre içinde Türkiye'nin demokratik, özgürlükçü bir anayasaya kavuşabileceğini ifade ettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, bunları duymaktan memnun olduklarını dile getirdiklerini dile getirdi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun, bir şeyler üretmeye çalıştığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmesi, bu ülkede hukukun üstünlüğünün egemen olması için anayasanın değişmesi lazım. Daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasaya hepimizin ihtiyacı var. Bu bağlamda bir açıklama yaptı.

Biz yürütme organının veya siyasal partilerin yetkililerinin yasama organına müdahale ederek, ora için zaman kısıtı getirmesinin doğru olmadığını ifade ettik. Yürütme organının görevi, yasama organına müdahale etmek değil; tam tersine yasama organının sağlıklı çalışmasına zemin hazırlamaktır. Bu bağlamdaki düşüncelerimizi ifade ettik. Sayın Başbakan da doğal olarak, biz hep makul süreden bahsettik, hiçbir zaman bir zaman kısıtı getirmedik, makul süre içinde çalışmaları yapacaklarını, sonlandıracaklarını ifade ettiler.''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesinden sonra bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Çiçek, Demirtaş ile bir araya geldi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya geldi.

Demirtaş'ın TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme, saat 11.30'da başladı.

Selahattin Demirtaş, Çiçek'i makam odasının girişinde karşıladı. Görüşmede, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber