Erdoğan: 2 çocuk iflastır, 3 çocuk yerinde saymaktır/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan ?3 çocuk? tavsiyesini bir adım ileri taşıdı, ?1 çocuk iflas, 2 çocuk iflas, 3 çocuk yerinde saymak? diyerek ?daha çok çocuk? vurgusu yaptı. Gençlere aile kurumunun doğru anlatılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ?Şeklini muhafaza etmiş ancak muhteviyatını kaybetmiş aile yok hükmündedir? dedi

ULUSLARARASI Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi, 59 ülke temsilcisinin katılımı ile Ankara'da başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı toplantıda konuşmasına Hz. Adem ve Hz. Havva'dan başladı. ?Hepimizin anne ve babası Hz. Adem babamız ve Hz. Havva validemiz bir aile teşekkül ederek nesiller boyunca süreklilik sağlayan çok önemli bir temel attılar? diyen Erdoğan şunları söyledi:

AİLE: Aile zayıfladığında, zayıflatıldığında bireyler ve toplumlar çürümeye başlar. Tarihte aileyi zayıflatmaya yönelik girişimlerin tamamı başarısız kaldı. Bunu deneyen devletler ise yok oldu. Özellikle altını çizerek ifade etmek istiyorum. Aile mekanik, teknik, şekli bir oluşum asla değildir. Şeklini muhafaza etmiş ancak muhteviyatını kaybetmiş aile yok hükmündedir.

ŞARTLI NAKİT: Güçlü bir millet olacaksak, güçlü ailelere sahip olmak zorundayız. Bunun için pek çok çalışma yaptık, yapıyoruz. Örneğin çocukların okutulması için annelere şartlı nakit yardımı yapıyoruz. Parayı babaya değil annelere veriyoruz. Babaya verirsek sigara içecek, o yüzden anneye veriyoruz ki para çocuğa gitsin. Eşi vefat etmiş kadınlara 2 ayda bir 500 lira yardım yapıyoruz. Yardım ettiğimiz kişi sayısı 225 bine ulaştı.

DİNAMİK: Aileye yönelik her saldırıyı insanlığa saldırı olarak görüyoruz. 3 çocuk aslında nesillerin gençleşmesi için yetmez. En az 3 çocukla beraber güçlü aile. Güçlü aile istiyorsak bu olmalı. 1 çocuk iflas, 2 çocuk iflas 3 çocuk ancak yerinde saymak. Dinamik bir nüfusa ihtiyaç var, onun yolu bundan geçiyor.

HAFİFE ALMAYIN: Bu bir ekonominin neticesidir. Benim de alanım ekonomi. Bize ekonomide emek, sermaye, tüketim vs öğrettiler. Aslında işin tüm sırrı insandır. İnsan varsa emek, sermaye, tüketim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Bakın yavaş yavaş yaşlanıyoruz. Bizim artış hızımızın ikinin üzerine üçlere ulaşması lazım. Annelerin şahsında ülkeme sesleniyorum. Bunu hafife almayın.

49 ve 40 torunlu nine ve dedelere ödül

Toplantıda "Aile Büyük Ödülleri" de dağıtıldı. "Aile"yi koruyan, uzun yıllardır topluma örnek olan kişi ve yapımlara yönelik ödüller şöyle:

* Program: Ömür Dediğin (TRT) Saliha İlhan Doymuş

* Öykü: Gülten Dayıoğlu

* Reklam: (Yılın düğünü teması ile) Çeliknaz ve Çelik

* Sinema filmi: Uzun Hikâye-Osman Sınav, Yiğit Gökalp

* Aile Büyük Ödülü: 5 kuşaktır, 8 çocuğu ve 49 torunu ile Kırıkkkale'de bir arada yaşayan Fatma Sümer.

* Aile Büyük Ödülü: 65 yıllık evli 40 torunlu Ayşe-Bilal Taşkesit çifti:

Yaşam koçları

Zirvede konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile birliğinin önemine vurgu yaparak "Bizim yaşam koçlarımız aslında ninelerimiz ve dedelerimizden gelen geleneklerimiz. Bunları korumalıyız" dedi.

?Kılıçdaroğlu'na cevap verme tansiyonun çıkıyor'

KIRIKKALE'de yaşayan Fatma Sümer ?Aile Büyük Ödülü? ödülünü alırken Başbakan Erdoğan'a uzun uzun sarıldı, kulağına bir şeyler söyledi. Sümer Başbakan'ın kulağına söylediklerini Habertürk' e şöyle aktardı: ?Benim 3 torunum Başbakan'ın yakın koruması. Kendisini de sürekli rüyamda görürüm. Son zamanlarda çabuk sinirleniyor. Ona ?Sen Kılıçdaroğlu'na cevap verme, tansiyonun çıkıyor? dedim.

?Gözlerimiz Türkiye'de'

ZİRVEDE konuşan Filistin Sosyal İşler Bakanı Majida Al Masri, Türkiye'nin desteğinden dolayı minnet duyduklarını ifade ederek ?Filistin'de ekonomiye, sosyal gelişmelere darbe vurulmuştur. Zenginliklerimiz işgal altında. Aile reisleri kaybedildi. Ya şehit oldular ya tutuklandılar. Türkiye'nin dünyadaki başarılarını izliyoruz takdir ediyoruz. Gözlerimiz Türkiye'ye yönelmiş durumda? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber