Doğu donuyor... Erzurum ve Ağrı eksi 26 dereceyi gördü/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 26 dereceyle Erzurum ve Ağrı'da ölçüldü.


*Hafta sonu kar geliyor... İşte 5 günlük haritalı tahmin


Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum ve Ağrı'da eksi 26, Kars ve Ardahan'da eksi 22, Erzincan'da eksi 10 ve Iğdır'da eksi 8 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da eksi 8, Ağrı ve Ardahan'da eksi 6, Kars'ta eksi 5, Erzincan ve Iğdır'da 5 derece olması tahmin ediliyor.

Bölge genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 28, Ardahan'da 17, Kars'ta 9 ve Erzurum'da 3 santimetre olarak ölçüldü.

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü kent merkezlerinde iş yeri, ev ve araçların camları buz tuttu, çatılarda boyu iki metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Belediye ekipleri, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Yetkililer, sabah ve gece saatlerinde yollarda yoğun buzlanma ve don olayının meydana geldiğini belirterek, sürücülere bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber