Vekiller yeniden İmralı yolcusu

İmralı'ya yeni sefer yolda... Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın ikinci bir görüşme için adaya gideceği öğrenildi. Öcalan, bu görüşmede BDP, Kandil ve Türkiye kamuoyuna açıklanmak üzere bir mektup kaleme alacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Ocak 2013 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekiller yeniden İmralı yolcusu

Helin ALP

DTK Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, İmralı görüşmesinin ayrıntılarını partililerle değerlendirmeye devam ediyor. Türk ve Akat, Öcalan'ın kendilerine söylediği 'Ben bu adımları kararlı görüyorum. Çözüm için bir fırsat vermeliyiz. Artık ölümlerin son bulmasını istiyorum. Bütün bu gelişmeler karşısında 'Çatışmasızlık ortamına girilmesi' çağrısı yapıyorum' şeklindeki sözlerini parti kurmaylarına aktarırken, BDP'nin de İmralı'nın çabasına destek kararı aldığı konuşuluyor.

ADAYA İKİNCİ SEFER

TÜRK ile Akat'ın, parti yetkilileri ve tabanla gerçekleştirilecek değerlendirmelerin ardından Öcalan'la ikinci görüşme için önümüzdeki günlerde yeniden adaya gideceği öğrenildi. Bu görüşmede Öcalan, Türk ve Akat'a BDP, Kandil ve Türkiye kamuoyuna verilmek üzere bir mektup kaleme alacak.

'SİYASİ BOYUT' YORUMU

AKŞAM'a konuşan BDP'liler umutları büyütmekten yanalar. Ancak görüşmelerin sabote edilebileceği endişesiyle temkinliler de. İmralı'ya giden Ahmet Türk'ün akil adamlığının yanı sıra DTK Eşbaşkanı olarak da görüşmelerde bulunmasının önemli olduğunu belirten BDP'liler, bu gelişmeyi 'Hükümetin bu işi siyasi boyutta ele alma isteği' olarak yorumluyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber