15 bin işsiz sosyolog var

Uluslararası Sosyoloji Derneği Başkanlığına müracaat eden sosyologlar, sorunlarının Türkiye'deki makamlara bir de onlar tarafından aktarılmasını talep etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye her yıl üniversitelerin sosyoloji bölümlerinden 4000 kişi mezun olmaktadır. Ancak sosyoloji bölümüme verilen önem avrupa'daki gibi yüksek olmadığından bölüm mezunlarının çoğu işsiz kalmakta...

Derneğe yapılan müracaatta "Uygulamalı sosyolojinin çözüm aradığı sosyal problemlere (Kadına şiddet, Çocuk suçluluğu, Töre cinayetleri, Erken yaşta evlilik, Toplumsal sağlık, Göç, Kentleşme, Toplumsal cinsiyet, Etnik sorunlar, İnsan hakları, Demokrasi vb) bakıldığında sosyologlara en çok sahip çıkması gereken ülkenin Türkiye olduğu görülmektedir.Bu bağlamda değerli heyetinizden, ülkemizdeki toplumsal sorunların çözümünde sosyologlara verilen önemin her zamankinden daha fazla olmasını ve bu alandaki sosyolog istihdamının ihtiyaçlar doğrultusunda niceliksel olarak arttırılması gerektiğini ilgili kurumlarımıza, derneklerimize, akademisyenlerimize bir de sizlerin aracılığı ile anlatılmasını Önemle rica ediyoruz." denildi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber