Borsa günü düşüşle kapattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 17:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi ilk seanstaki satıcılı seyrini ikinci seansta da devam ettirerek günü dünkü kapanışa göre 311,67 puanlık düşüşle 80.837,46 puandan kapattı.

İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,38 oranında değer kaybetti, toplam işlem hacmi 3,1 milyar lira oldu.

İkinci seansta Avrupa Merkez Bankasının (ECB) politika faizini değiştirmemesi ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin faiz kararının oy birliği ile alındığını açıklamasının ardından Avrupa hisse senedi piyasaları yükselişe geçti. Küresel piyasalardaki iyimserliğe rağmen İMKB'de ise artan kar satışları ile endeks bir ara 80.500 desteğine kadar geri çekildi.

Analistler, yarın açıklanacak Kasım ayı cari işlemler dengesi verilerinin İMKB'nin yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, yurt dışında ise ABD Kasım ayı dış ticaret dengesi ve federal bütçe dengesinin takip edileceğini kaydediyor.

Teknik olarak 80.500 seviyesinin destek olarak izlenmesi gerektiğini dile getiren analistler, bu seviyenin kırılması durumunda 79.500 seviyesinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.


AÇILIŞ RAKAMLARI

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, güne alıcılı başladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi güne dünkü kapanışa göre 266,95 puanlık yükselişle tarihinde gördüğü en yüksek seviye olan 81.416,08 puandan başladı.


*Kapalıçarşı'da döviz fiyatları


İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,33 oranında değer kazanırken bankacılık endeksi yüzde 0,48, dünkü yükselişin lokomotifi holding hisseleri ise ortalama yüzde 0,44 oranında yükseldi.

Analistler bugün piyasaları etkileyecek önemli bir makroekonomik veri olmadığını, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz kararlarının ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin yapacağı açıklamaların takip edileceğini belirtiyor.

Gerek ECB'nin gerekse BOE'nin faizde herhangi bir değişiklik yapmasını beklemeyen analistler Draghi'nin açıklamalarının önümüzdeki dönem beklentilerini etkileyeceği için piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber