Genelkurmay: İncirlik'te Kur'an parçalanmadı

Genelkurmay Başkanlığı, İncirlik Kışlası'ndaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 17:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Genelkurmay: İncirlik'te Kur'an parçalanmadı

Genelkurmay Başkanlığı, İncirlik Üssü'yle ilgili basında çıkan haberlere internet sitesi aracılığıyla yanıt verdi.


*ABD askerlerinin camide Kur'an parçaladıkları iddialarına soruşturma


Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, Adana'daki bir yerel gazeteye atfen, 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki (İncirlik) birlik mescidine zarar verildiği, Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı ve verilen zarar nedeniyle caminin tadilat adı altında ibadete kapatıldığı iddialarının bulunduğu hatırlatıldı.

Kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından birlik mescidinin bazı camlarının kırıldığı ve ufak çapta bir hasar meydana geldiğinin ilgili birlik komutanlığınca tespit edildiği vurgulanan açıklamada, aksaklıkların aynı gün giderilerek mescidin ibadete açıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''İncirlik Kışlası'ndaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddiaları asılsızdır. Mescitteki hasara kimlerin neden olduğu bilinmemekte olup, olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından açılan idari tahkikat devam etmektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber